Εξωση στην δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού μετά από πλειστηριασμό για χρέος 15.000 ευρώ

Έξω από το σπίτι είχαν συγκεντρωθεί γείτονες και αλληλέγγυοι προκειμένου να της συμπαρασταθούν.

Σε έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννα Κολοβού, προχώρησαν το πρωί οι αρχές μετά τον πλειστηριασμό για χρέος της τάξης των 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, στις 5:30 το πρωί έφτασε ο δικαστικός επιμελητής μαζί με αστυνομικούς, της χτύπησαν την πόρτα και της ζήτησαν να τους ανοίξει. Όταν αρνήθηκε, κλειδαράς έσπασε την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι.

Έξω από το σπίτι είχαν συγκεντρωθεί γείτονες και αλληλέγγυοι, καθώς και οι βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ), Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ), Κρίτων Αρσένης (ΜεΡΑ25) προκειμένου να της συμπαρασταθούν.

Ανακοίνωση συμπαράστασης στην Ιωάννα Κολοβού εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, που αναφέρει: 

Εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού, που έχασε το μοναδικό της σπίτι για οφειλή ύψους 15.000 ευρώ!

Η συνάδελφος είναι μία από τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, που έχουν περιέλθει σε τρομερά δεινή θέση την τελευταία δεκαετία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που χτύπησε ανελέητα όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της ανεργίας και της ανέχειας, που ξεκίνησαν με το κλείσιμο εφημερίδων ήδη πριν το 2009, τώρα κορυφώνονται, με τους πλειστηριασμούς των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων για χρέη, επειδή οι οφειλέτες έχουν πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Πηγή: skai.gr