Εξοπλιστικά: Στη Βουλή η συμφωνία για τα Rafale στις 17/12-Υπό εξέταση η αγορά 4 γαλλικών φρεγατών

Με ταχύτατες διαδικασίες κινείται το εξοπλιστικό πρόγραμμα για την απόκτηση 18 μαχητικών Rafale από τη Γαλλία, ύψους 2,5 δισ. ευρώ. 

Την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, θα κατατεθεί στη Βουλή η συμφωνία, ενώ στις 23 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί τη χώρα μας η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί προκειμένου να «πέσουν» και οι σχετικές υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών. 

Ταυτόχρονα, όπως δήλωσε χθες στη Βουλή και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για την απόκτηση και γαλλικών φρεγατών. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να κατατεθεί από τη Γαλλία πρόταση για 4 πλοία, εκ των οποίων τα 2 φαίνεται ότι θα είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του πολεμικού ναυτικού, ενώ τα άλλα δύο θα είναι με τη βασική διαμόρφωση ώστε ο προϋπολογισμός τους να είναι όσο το δυνατόν πιο χαμηλός.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία εξοπλίζει τον στόλο της με ένα νέο μη επανδρωμένο σκάφος, το οποίο διαθέτει και αντιπυραυλικό σύστημα και τους επόμενους μήνες θα βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία.   

Πηγή: skai.gr