Η έξοδος των εκδρομέων

Από τις 6 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι πέρασαν μόνο από τα διόδια της Ελευσίνας 24.400 οχήματα. 

Μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώθηκαν νωρίτερα στους περισσότερους οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, αλλά και στις εξόδους της Αττικής καθώς άρχισε η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Καθυστερήσεις καταγράφονται και στην Αττική οδό, ενώ σχεδόν ακινητοποιημένα είναι τα οχήματα στον Κηφισό. Μεγάλες οι καθυστερήσεις στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου. Από τις 6 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι πέρασαν μόνο από τα διόδια της Ελευσίνας 24.400 οχήματα. 
 

Πυκνή είναι η ροή των οχημάτων αυτή την ώρα στην έξοδο της Αθηνών- Κορίνθου, στα διόδια Ελευσίνας.  Αναλογη ειναι η εικόνα και  στην έξοδο της Αθηνών Λαμίας , στα διόδια Αφίδνων. Εως τις 10 το βραδυ απαγορευέται η  κυκλοφορία όλων των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων , στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών.Καθυστερήσεις 5'-10' παρατηρούνται και στην Αττικη Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα , από κόμβο Πεντέλης έως κόμβο Κηφισίας.Μεγαλες καθυστερήσεις άνω των 30' υφίστανται στο ρεύμα προς Ελευσίνα , από κόμβο Μαραθώνος έως κόμβο Μεταμόρφωσης.Καθυστερήσεις διάρκειας 25'-30' και στην Περιφ. Υμηττού στο ρεύμα προς Ελευσίνα, από κόμβο Αγίας Παρασκευής έως κόμβο Μεταμόρφωσης.Παραμένουν τα προβληματα στην κίνηση στον Κηφισό και στα δυο ρεύματα στο τμήμα απο Ρέντη εως Αχαρνών και αντίστροφα Εως τις 10 το βραδυ  απαγορεύεται η  κυκλοφορία όλων των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων , στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών.

Σε κάθε περίπτωση η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

lll

Ειδικότερα, μεγάλα προβλήματα υπάρχουν αυτή την ώρα στην άνοδο του Κηφισού προς Λαμία από το ύψος των ΚΤΕΛ έως την Κηφισιά, λόγω τροχαίου στο ύψος της ΦΑΓΕ. Στην κάθοδο του Κηφισού, στο ύψος της Μεταμόρφωσης έως την Αχαρνών τα οχήματα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Στη λ. Αθηνών προς Ελευσίνα (από τα ΚΤΕΛ) παρατηρείται πολύ αυξημένη κίνηση λόγω της εξόδου για το τριήμερο.

'''

Στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στην άνοδο της Κηφισίας μεγάλα προβλήματα διαπιστώνονται από το ύψος του Γηροκομείου έως το Ψυχικό- Φιλοθέη. Στην παραλιακή πρόβλημα υπάρχει στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος του Αγίου Κοσμά. 

Μποτιλιάρισμα σημειώνεται και στο ύψος του ΣΕΦ.

Κίνηση παρατηρείται στον Γέρακα και πιο συγκεκριμένα στον κόμβο της Δουκίσσης Πλακεντίας, με τα οχήματα να είναι κολλημένα στο ρεύμα της καθόδου.

 Δείτε LIVE την κίνηση ΕΔΩ

Μεγάλες καθυστερήσεις που ξεπερνούν τα 25 λεπτά, καταγράφονται και στην Αττική Οδό:

Πηγή: skai.gr