Κλείσιμο

Εξάρχεια: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης κτηρίου - Ήταν Κέντρο Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ!

Ολοκληρώθηκε η νέα επιχείρηση εκκένωσης σε υπό κατάληψη κτήριο στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια που ξεκίνησε στις 6.15 το πρωί. Ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος από τις αστυνομικές δυνάμεις. Συνεργεία του Δήμου αδειάζουν το κτήριο το οποίο στη συνέχεια θα σφραγιστεί για να μην υπάρχει ανακατάληψη. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κτήριο ήταν Κέντρο Πολιτισμού το 2004 επί Ολυμπιακών Αγώνων, ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού, παρόλα αυτά παρέμενε υπό κατάληψη, καθώς είχε ανακαταληφθεί και πάλι, μετά την εκκένωσή του τον προηγούμενο Απρίλιο επί της προηγούμενης κυβέρνησης. 

Έγιναν δυο συλλήψεις μελών, μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ένα ζευγάρι, που προσπάθησαν να προσέγγισαν το κτήριο για να συναντήσουν τα άτομα και ήταν ιδιαιτέρα εριστικοί στους αστυνομικούς. Κατόπιν έγινε επιχείρηση της Δίωξης; Ναρκωτικών για να ελεγχθεί αν υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες στο κτήριο. Βρέθηκαν μαχαιράκια στους χώρους του. Έχουν απομακρυνθεί 120 άτομα που έχουν μεταφερθεί στη διεύθυνση αλλοδαπών και κατόπιν σε δομές φιλοξενίας ή θα απελαθούν. 

 

Πηγή: skai.gr