Εξάρχεια: Νέα επιχείρηση της αστυνομίας σε κτίρια υπό κατάληψη

Σε εξέλιξη δύο εκκενώσεις κτιρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη επί των οδών Σπυρίδωνος Τρικούπη 57 και Ερεσού και Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια. Στο ένα κτίριο είχε δεχθεί επίθεση κλιμάκιο λιμενικών τον Απρίλιο. Πρόκειται για την ένατη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε κτίρια που τελούν υπό κατάληψη. Τα κτίρια εκκενώνονται, ενώ συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν την περιοχή και σφραγίζουν τις εισόδους των κτιρίων. 

Στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη διέμεναν περισσότεροι από τριάντα αλλοδαποί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Οι αλλοδαποί πρόκειται να οδηγηθούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Στο δεύτερο κτίριο στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, βρέθηκε, σύμφωνα με τις  αστυνομικές πηγές, ένας αλλοδαπός. 

Τον περασμένο Απρίλιο κλιμάκιο οχτώ ανδρών του λιμενικού είχε δεχθεί επίθεση από περίπου 50 άτομα, αρκετά εκ των οποίων με αυτοσχέδια όπλα στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιούσε σε οικία της περιοχής παρουσία εισαγγελέα, έπειτα από πληροφορίες που έλαβε για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Δύο λιμενικοί τραυματίστηκαν.

Ένας από τους λιμενικούς υπέστη τραυματισμό από μαχαιριές στον μηρό, ενώ ο δεύτερος γροθιές στο πρόσωπο. Τα δύο στελέχη μεταφέρθηκαν στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στους λιμενικούς κάποια από τα άτομα κατάφεραν να τους αποσπάσουν δύο τσαντάκια με τα ιδιωτικά τους όπλα.
 

Πηγή: skai.gr