Στην «φάκα» της ΕΛΑΣ σπείρα διαρρηκτών στα Άνω Λιόσια - Αποκλειστικά βίντεο από τους διαρρήκτες εν δράσει

Οι δράστες «μπούκαραν» στα σπίτια κυρίως τις νυχτερινές ώρες, αφού προηγουμένως είχαν ελέγξει πως έλειπαν οι ιδιοκτήτες τους

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Στην «φάκα» της ΕΛΑΣ έπεσε μετά από εκτεταμένη έρευνα σπείρα διαρρηκτών στα Άνω Λιόσια.

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, δρούσαν κυρίως τις νυχτερινές ώρες σε οικίες που προηγουμένως είχαν ελέγξει πως έλειπαν οι ιδιοκτήτες τους και άρα μπορούσαν να δράσουν ανενόχλητοι.

Στο βίντεο που φέρνει σήμερα στο φως ο skai.gr αποτυπώνεται ο τρόπος δράσης τους.

Με όχημα μεταβαίνουν στο διαμέρισμα-στόχο και αφού πηδάνε την πόρτα του κήπου μπαίνουν στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. 

Δυο εξ αυτών πηγαίνουν στο διαμέρισμα που έχουν βάλει στο «μάτι», ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν έξω από την πολυκατοικία παίζοντας τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Καθ όλη τη διάρκεια της διάρρηξης η μηχανή του ΙΧ παραμένει αναμμένη ώστε αν προκύψει κάτι να είναι έτοιμοι να διαφύγουν.

Οι διαρρήκτες μάλιστα ήταν οργανωμένοι καθώς όπως φαίνεται και στο βίντεο επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ασυρμάτων ώστε αυτοί που μπαίνουν μέσα στο διαμέρισμα να έχουν εικόνα του τι συμβαίνει έξω.

Δυστυχώς γι αυτούς τους πρόδωσαν οι κάμερες ασφαλείας της πολυκατοικίας καθώς κατέγραψε τα πρόσωπα τους.

Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα η λεία τους ήταν περίπου 10.000 ευρώ καθώς σύμφωνα με την κατάθεση του ιδιοκτήτη αφαίρεσαν ακριβά ρολόγια και κοσμήματα. 

Μετά από έρευνα και αναζήτηση των αρχών οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Πηγή: skai.gr