Εξάρθρωση κυκλώματος trafficking: Προφυλακιστέα η «Μαρίνα» - Φέρεται να εκμίσθωνε οίκους ανοχής

Η κατηγορούμενη είναι γνωστή στις αρχές, καθώς φέρεται το όνομά της να εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις, όπως στην περίπτωση του Κολωνού

Ακόμα ένα φερόμενο ως μέλος του κυκλώματος σωματεμπορίας γυναικών από τη Λατινική Αμερική προφυλακίζεται, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου απολογιών.

Πρόκειται για μια 71χρονη, γνωστή και ως «Μαρίνα» που φέρεται να εκμίσθωνε οίκους ανοχής στην Αθήνα.

Στην υπόθεση του κυκλώματος trafficking, που χειρίζεται η 34η τακτική ανακρίτρια, η 71χρονη είναι αντιμέτωπη με τις κατηγορίες της εμπορίας ανθρώπων και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η ίδια αρνείται τα όσα της αποδίδονται και δηλώνει νόμιμη εκμισθώτρια 5 οίκων ανοχής. Μάλιστα, φέρεται να αρνείται κατηγορηματικά τη διάπραξη σωματεμπορίας, αναφέροντας ότι και η ίδια έχει υπάρξει 50 χρόνια ιερόδουλη και επομένως δεν θα μπορούσε ποτέ να εξαναγκάσει με βία ή άλλους τρόπους -όπως ορίζει ο νόμος για το σωματεμπόριο- οποιονδήποτε να προβεί σε πράξεις που δεν θέλει.

Η κατηγορούμενη είναι γνωστή στις αρχές, καθώς φέρεται το όνομά της να εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις, όπως στην περίπτωση του Κολωνου και της Greek Mafia.

Στην δικογραφία αναφέρεται πως ο κατηγορούμενος για μαστροπεία Ηλίας Μίχος εξέδιδε το 12χρονο κοριτσάκι από τον Κολωνό σε χώρους της 71χρονης στο κέντρο της Αθήνας.

Οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους. Μόνο σε δυο Κολομβιανούς, φερόμενους ως «στρατολόγους», επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ένα «παρών» το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση 3.000€.

Πριν μία εβδομάδα, η αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση κυκλώματος σωματεμπορίας γυναικών, σώζοντάς 51 γυναίκες, 48 εκ των οποίων προέρχονταν από την Κολομβία, 2 από τη Βενεζουέλα και 1 από την Αλβανία.

Οι Αρχές συνέλαβαν 22 άτομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων 11 ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και 11 άτομα που εργάζονταν ως προσωπικό στους οίκους ανοχής.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν απολογηθεί 21 άτομα. Από αυτούς έχουν προφυλακιστεί οι τρεις. Αύριο, Πέμπτη, απολογείται ο τελευταίος από τους συλληφθέντες, ο σύντροφος της 71χρονης.

Πηγή: ΕΡΤ