Στο ζήτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών αλλά και στην αυξανόμενη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, αναφέρθηκε μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο κος Εξαδάκτυλος δεν έκρυψε την απογοήτευση του για το γεγονός ότι 2.700 υγειονομικοί παραμένουν ανεμβολίαστοι,όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Η Καθημερινή».

«Μου προκαλέι μεγάλη στεναχώρια αυτός ο αριθμός», τόνισε.

Αναφορικά με τις κινητοποίησεις που οργανώθηκαν από τους υγειονομικούς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Δεν είναι ώρα για κινητοποιήσεις αλλά για υπεύθυνη στάση».

Συγκεκριμένα, για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί δήλωσε πως αν δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για αυτή τους την απόφαση, τότε είναι αδικαιολόγητοι, ενώ πρόσθεσε πως «αντιλαμβάνονται διαφορετικά την πραγματικότητα».

«Χρέος μας είναι να προσφέρουμε τις υψηλότερες υπηρεσίες υγείας. Να διατηρηθούμε οι ίδιοι υγιείς, να προστατέψουμε τους ασθενείς μας αλλά και τους συνεργάτες μας που για σοβαρούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν», σημείωσε.

Όσο για την αναστολή εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ο κος Εξαδάκτυλος δήλωσε το εξής: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται τι λέει η επιστήμη. Να εμβολιασούν έστω και τώρα. Αν έχουμε ανθρώπους στα νοσοκομεία που δεν το καταλαβαίνουν αυτό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους».

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στο γενικό πληθυσμό, ο κος Εξαδάκτυλος εστίασε στο ανησυχητικό ποσοστό του 20% των ανεμβολίαστων άνω των 50 διότι αυτοί όπως είπε δίνουν τις μάχες στις ΜΕΘ καθημερινά και μάλιστα τις χάνουν

«Εθιζόμαστε στην καθημερινή απώλεια 30-40 συνανθρώπων μας , θα το είχαμε αποφύγει αν κάναμε χρήση των εμβολίων», υπογράμμισε

Τέλος ανέφερε πως ασφαλώς και θα αυξηθεί η πίεση στο ΕΣΥ ενώ οι αριθμοί ήδη μεγαλώνουν: «Είχαμε 123 διασωληνομένους στις 18/07 και 40 μέρες μετά ξεπεράσαμε τους 330.»

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις