Κλείσιμο

Έκρυθμη η κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ. Οι παρουσίες βουλευτών

Σκηνικό έντασης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) οπού είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα μέσα στο προαύλιο περίπου 100 φοιτητές και αλληλέγγυοι. Αυτή την ώρα κατευθύνονται προς το Πολυτεχνείο.

Ομάδα 80 - 100 ατόμων, ενώ κατευθυνόταν στην πλατεία Βικτωρία όπου είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης του ασύλου και υπέρ των καταλήψεων, έστριψε στην Πατησίων και κινήθηκε στο ΟΠΑ που έχει κλείσει τις πύλες του με απόφαση της Συγκλήτου. Παρά τις συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις τα άτομα αυτά κατάφεραν να σπάσουν τις κλειδαριές και εισόρμησαν στον προαύλιο χώρο.

Τα 100 περίπου άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι δήλωσαν φοιτητές, σήκωσαν δύο πανό αφότου αποχώρησαν από τον προαύλιο χώροι οι αστυνομικές δυνάμεις με συνθήματα «κάτω από τα χέρια από το άσυλο». 


Δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν σπεύσει στο σημείο μπήκαν στο προαύλιο και παρατάχθηκαν μπροστά από τους φοιτητές ενώ άλλες αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στην οδό Πατησιών απέτρεπαν να προσεγγίσουν αλληλέγγυοι, ρίχνοντας χημικά. Μια κοπέλα έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι οι αστυνομικές δυνάμεις  βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ.

Στην ΑΣΟΕΕ είχαν σπεύσει για συμπαράσταση Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Φίλης και του ΜέΡΑ 25.

Υπενθυμίζεται ότι απόφαση της Συγκλήτου ήταν να κλείσει το πανεπιστήμιο για μια εβδομάδα μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.

Πηγή: skai.gr