Εκπαιδευτήρια Δούκα: Ένα σχολείο στα δικαστικά έδρανα!

Σε όσους έχουν σχέση με τη ρητορική τέχνη και την αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική διαδικασία, είναι γνωστή η ιδιαίτερη πορεία της Ομάδας Ρητορικής του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Έτσι, οι μαθητές της ομάδας, την οποία συντονίζει και προετοιμάζει η κ. Κ. Δρύλλη, Φιλόλογος του Γυμνασίου, έλαβαν μέρος στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας», που διοργάνωσε ο εκπαιδευτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Afixis, με συμμετοχή 40 σχολείων, ιδιωτικών και δημοσίων, από όλη την επικράτεια.

Οι δύο ομάδες, Modus Vivendi (αποτελούμενη από τους Δ. Σωτηρόπουλο, Δ. Μάμμο, Α. Μούτσελο, Γ. Μπαρτζάνα και Α. Μισθό) και Aude Sapere (αποτελούμενη από τους Γ. Ντόντο, Ε. Μπαγιώκου, Α. Δηλανά, Κ. Λιακοπούλου και Μ. Δάλλας) κατάφεραν να προκριθούν στον προκριματικό γύρο (20 Μαρτίου 2022), να περάσουν από τον προημιτελικό γύρο (2 Απριλίου) και να φτάσουν μαζί στον τελικό, στις 3 Απριλίου 2022, με τη Modus Vivendi να κατακτά την 1η θέση για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Όπως δήλωσαν και από το Afixis: «Οι δύο ομάδες των Εκπαιδευτηρίων Δούκα κατάφεραν επάξια να φτάσουν στον Τελικό, καθώς αντιμετώπισαν αξιόλογους αντιπάλους. Η ρητορική τους δεινότητα μας χάρισε μία απολαυστική δίκη, ακούγοντας πληθώρα ισχυρών και πλήρως τεκμηριωμένων επιχειρημάτων».

Και οι διακρίσεις δεν σταμάτησαν εκεί! 

Ο μαθητής Δ. Σωτηρόπουλος αναδείχθηκε καλύτερος ομιλητής του αγώνα. Ο ίδιος είχε ήδη αναδειχθεί ως καλύτερος ομιλητής, μαζί με τη μαθήτρια Ε. Μπαγιώκου και στους προκριματικούς αγώνες.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι μαθητές, παρά τη μικρή ηλικία τους, τοποθετήθηκαν με ώριμη σκέψη και ματιά απαλλαγμένη από πάθη και προκαταλήψεις σε ζητήματα που αφορούν την επικαιρότητα και άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με τη στάση τους και τον ζήλο τους διατράνωσαν τη ρήση του Alexander Graham Bell «Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η προετοιμασία είναι το κλειδί της επιτυχίας». 

Πηγή: skai.gr