Κλείσιμο

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας - Νοσηλευόταν με κορωνοϊό

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς, που νοσηλευόταν εδώ και 25 ημέρες με κορωνοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Ο Μητροπολίτης ήταν ανεμβολίαστος και διαγνώστηκε θετικός στις 18 Νοεμβρίου, στην αρχή τα συμπτώματα ήταν ήπια αλλά στη συνέχεια η υγεία του επιδεινώθηκε. Δεν ήθελε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Αγρινίου αλλά τελικά πείστηκε από στενούς του συνεργάτες. Στις 2 Νοεμβρίου μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύτηκε στην εντατική.

Στις 13 Δεκεμβρίου, είχε καταλήξει επίσης από κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Αγρινίου η αδελφή του Μητροπολίτη.

Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ορίστηκε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο κατά κόσμον Κωνσταντίνος Παπαχρήστος, γεννήθηκε το 1945 στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο ΑΠΘ, από όπου έλαβε λαβών και τα δύο πτυχία.

Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος το 1974. Υπηρέτησε, τριάντα και πλέον έτη, ως ιεροκήρυκας στην Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αναπτύσσοντας πλούσια δραστηριότητα. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα εκκλησιαστικά και αντιαιρετικά άρθρα. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας εξελέγη στις 8 Οκτωβρίου 2005.

Πηγή: skai.gr