ΕΚΑΒ: Φωτό από αεροδιακομιδές διασωληνωμένων περιστατικών κορωνοϊού με τις κάψουλες

Καθοριστική και επιτυχής είναι η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στις αεροδιακομιδές διασωληνωμένων περιστατικών κορωνοϊού τονίζουν οι εργαζόμενοί του στον ιστότοπό ekabnews.gr.

Το επιχειρησιακό σχέδιο αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ είναι σε πλήρη εξέλιξη, τονίζουν, παρουσιάζοντας φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται οι κάψουλες για τους βαριά ασθενείς.

Στο πλαίσιο αυτό, το βράδυ της Τετάρτης, χρησιμοποιώντας C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας το ΕΚΑΒ μετέφερε δυο διασωληνωμένα περιστατικά Covid-19  από την Ρόδο σε ΜΕΘ του Ηρακλείου Κρήτης.

Παράλληλα ήταν σε εξέλιξη αεροδιακομιδή περιστατικού Covid-19 με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Super Puma από Άνδρο για Αθήνα.

Εξάλλου, στις 10 το πρωί της Πέμπτης απογειώθηκε πτητική ομάδα του τμήματος Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ αποτελούμενη από τρεις ιατρούς και τρεις διασώστες με C-130 προκειμένου να διακομίσουν τρία διασωληνωμένα περιστατικά Covid-19 από το αεροδρόμιο της Καβάλας στην Αθήνα.

«Η αεροδιακομιδή είναι σε εξέλιξη, η επιχείρηση δεν είναι απλή, καθώς οι ασθενείς πρέπει να τοποθετηθούν σε φορητούς θαλάμους αρνητικής πίεσης  από εξειδικευμένο προσωπικό» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαναστασίου.  

Πηγή: skai.gr