Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Να ανοίξουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και στις «κόκκινες» περιοχές

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Να ανοίξουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και στις «κόκκινες» περιοχές

Το «πράσινο φως» για να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία ακόμη και στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, έδωσε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη.

Ποιές περιοχές βρίσκονται σε «σκληρό» lockdown

Σε καθεστώς σκληρού lockdown βρίσκονται οι περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα), οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, Νέδα, Αγιοχώρι και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας, η κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμος Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης , η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας και η Κάλυμνος.

Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής την Παρασκευή

Αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αυτή τη φορά σχετικά με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, με click away ή κάποιο άλλο αντίστοιχο μέτρο, για τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία.

Οι αποφάσεις των Λοιμωξιολόγων ενδέχεται να ανακοινωθούν το απόγευμα της Παρασκευής κατά την ενημέρωση για την πανδημία στην Ελλάδα, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: skai.gr