Εισαγγελική παρέμβαση για την εγκληματικότητα στα Εξάρχεια

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών  με αφορμή την επιστολή περίπου 400 κατοίκων των Εξαρχείων οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση ανομίας και καταγγέλουν φαινόμενα ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας στην περιοχή.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε στην διενέργεια της εισαγγελικής έρευνας με στόχο να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων προκειμένου να διαπιστωθεί η διάπραξη αξιόποινων πράξεων και για ποιά αδικήματα, ενώ έρευνα για την κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων διενεργεί ήδη προ διμήνου η Εισαγγελία με βάση και δημοσιεύματα του Τύπου, έρευνα που πλέον λαμβάνει πιό συγκεκριμένο χαρακτήρα μετα την υποβολή της καταγγελίας των 400 κατοίκων της περιοχής.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία στην οποία σημειώνει:  «Η πρωτοβουλία 400 κατοίκων και επαγγελματιών των Εξαρχείων να καταγγείλουν στην Εισαγγελία, όχι μία αλλά 22 παράνομες πράξεις που βιώνουν καθημερινά, είναι φωνή απόγνωσης που μας αφορά όλους. Αποτελεί σήμα κινδύνου για τον πολιτισμό στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και χαστούκι στην κυβέρνηση, που άφησε να μεταβληθεί μια ιστορική γειτονιά σε αυτόνομο κράτος της κουκούλας, των ναρκωτικών, των εμπρησμών και των επεισοδίων

Οι ίδιοι οι Εξαρχειώτες μιλούν για ανθρώπινα θύματα και λεηλατημένες περιουσίες, περιγράφουν απειλές και τραμπουκισμούς, δείχνουν ανάγλυφα το κράμα ποινικής και τάχα αναρχικής βίας που τρομοκρατεί την περιοχή. Διαμαρτύρονται για τη μεταφορά των ΕΛΤΑ, των τραπεζών και άλλων δημόσιων υπηρεσιών -ακόμη και στάσεων λεωφορείων- προς χάριν των κουκουλοφόρων. Και, κυρίως, καταγγέλλουν ότι η αστυνομία απουσιάζει κατόπιν πολιτικών εντολών.

Καθώς το ποτήρι ξεχείλισε -με εξαγωγή, μάλιστα, της παρανομίας και στις όμορες περιοχές, όπως δείχνει και η κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως και στο ιστορικό κέντρο- οι Αθηναίοι θέλουν πίσω τις συνοικίες, τα σπίτια, τη ζωή τους. Δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους και εισφορές και να εισπράττουν μολότοφ, ναρκωτικά, καταλήψεις και μπραβιλίκια.

Τα σημερινά γεγονότα δείχνουν ότι και στο θέμα της Ασφάλειας, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να δώσουν λύσεις στον πολίτη. Είναι, λοιπόν, καιρός να οργανωθεί η δική τους «καθαρή έξοδος» από την κυβέρνηση!».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρηστίδης σε ανάρτησή του στα social media σημειώνει:

«Η αποτυχία των κκ Τσίπρα & Τόσκα καφρεφτίζεται στο κέντρο της Αθηνας. Γι αυτο, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των πολιτών των Εξαρχείων,που οδήγησε στην παρέμβαση της Δικαιοσύνης, για την καταπολέμηση της ανομίας & της εγκληματικότητας στην περιοχή. Ήρθε η ώρα τα άβατα να καταργηθούν»

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου