Κλείσιμο

Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες για παρενόχληση από καθηγητή σε φοιτητές

Τη διερεύνηση της καταγγελίας του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, για παρενόχληση φοιτητών από καθηγητή, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η Εισαγγελία ξεκινά προκαταρκτική εξέταση με στόχο να διαπιστωθεί η βασιμότητα της καταγγελίας και ακολούθως να διακριβωθεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτά της παράνομης βίας αλλά και αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών που τίθεται υπό εισαγγελική έρευνα αναφέρεται πως τα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον καταγγελόμενο επιτηρητή αρχικά και εν συνεχεία καθηγητή, είναι πολλά, το σοβαρότερο εκ των οποίων φέρεται να έλαβε χώρα σε περίοδο εξεταστικής, προ κορωνοϊού. Σύμφωνα με τους φοιτητές, ο καθηγητής προσέγγιζε συνεχώς έναν συμφοιτητή τους του οποίου κοιτούσε επίμονα το πάσο προκειμένου, σύμφωνα με την καταγγελία, να συγκρατήσει το όνομά του. Κατά τους καταγγέλλοντες την ίδια μέρα, ο εκπαιδευτικός φέρεται να του έστειλε αίτημα σε διάφορα social media συστήνοντας τον εαυτό του ως "ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ".

Η καταγγελία αναφέρει ότι έκτοτε ο καθηγητής επικοινωνούσε με τον φοιτητή και τον εκβίαζε εμμέσως να απαντάει στα μηνύματά του για να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του. Αποκορύφωμα της καταγγελλόμενης συμπεριφοράς είναι, όπως αναφέρουν οι φοιτητές, την αποστολή μηνύματος από τον καθηγητή προς τον φοιτητή στο οποίο ρωτούσε "εμείς σεξ πότε θα κάνουμε;". Όταν ο παραλήπτης του μηνύματος , σύμφωνα με την καταγγελία, τρομοκρατημένος "μπλόκαρε" τον καθηγητή του, εκείνος τον "έκοψε" από το μάθημα με βαθμολογία 2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ