Εισαγγελική έρευνα για το κορωνοπάρτι στην Ξάνθη- Γιατί δεν επενέβη η αστυνομία στην Πάτρα

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία της Ξάνθης για το κορωνοπάρτι που διοργανώθηκε χθες στην πόλη προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες και πιθανοί διοργανωτές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στην Ξάνθη η αστυνομία δεν ήθελε να έρθει σε αντιπαράθεση με τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά τόσο στην πλατεία όσο και στο ποτάμι, όπου καίνε τον καρνάβαλο.  

Μόλις διαπιστώθηκε η μεγάλη συρροή του κόσμου υπήρξε μια συνεννόηση αρχικά με τις εισαγγελικές αρχές και στη συνέχεια με τις δημοτικές αρχές να σταματήσουν από τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις τα τραγούδια και να αντικατασταθούν με τα ηχητικά μηνύματα των περιπολικών.  Δηλαδή να κρατήσουν αποστάσεις, να διαλυθούν και να φορέσουν τις μάσκες. Ηχητικά ακούγονταν και περιμετρικά από τα περιπολικά που περιπολούσαν γύρω από το σημείο που συγκεντρώθηκε κόσμος.

Μετά από μια ώρα, όπως επικαλούνται οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, οι κάτοικοι συμμορφώθηκαν και απομακρύνθηκαν. 

Όσον αφορά στο καρνβαλικό πάρτι στον Άγιο Νικόλαο της Πάτρας, οι αστυνομικοί παραδέχονται ότι δεν υπήρξε καμία μέριμνα και πρόληψη. Δηλαδή οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επενέβησαν, καθώς αφενός δεν ήξεραν για τις διαδικτυακές προσκλήσεις που είχαν σταλεί και στη συνέχεια ήταν επικίνδυνο το σημείο και δεν μπορούσε να επιχειρηθεί καμία προσπάθεια εκκένωσης ή απομάκρυνσης των πολιτών. 

Πηγή: skai.gr