Κλείσιμο

Εικόνες καταστροφής σε Κέρκυρα και Σύβοτα - Πλημμύρισαν δρόμοι, καταστήματα και αυλές

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που έπληξε το πρωί την Δυτική Ελλάδα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν στην Δυτική Ελλάδα οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή με αποτέλεσμα να πλημμυρίσυυν δρόμοι, καταστήματα και αυλές.

Πλημμύρες στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Συγκεκριμένα, προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση δημιουργήθηκαν στο παραλιακό τουριστικό χωριό της Θεσπρωτίας Σύβοτα. Μέσα σε λίγη ώρα τα πάντα πλημμύρισαν ενώ τα νερά από τα ρέματα που κατέκλυσαν τους δρόμους και τους μετέτρεψαν σε ποτάμια κατέληξαν μέσα σε πολλά καταστήματα της περιοχής. 

Ο κεντρικός δρόμος στις 12 το μεσημέρι, μετατράπηκε σε ποτάμι, καθώς υπερχείλισαν οι χείμαρροι στη γύρω περιοχή με αποτέλεσμα, να πλημμυρίσουν πολλά καταστήματα. Στα Σύβοτα σπεύδουν οχήματα της Πυροσβεστικής από όλη την Ήπειρο, για απαντλήσεις υδάτων.

Οι ζημιές είναι μεγάλες χωρίς να μπορεί να γίνει εκτίμηση αυτή την περιοχή. «Καταστραφήκαμε» αναφέρουν επιχειρηματίες των Συβότων σε επικοινωνία τους με το Epiruspost.

Εικόνες καταστροφής στην Κέρκυρα

Σοβαρά προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις προκλήθηκαν επίσης και στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, εικόνες καταστροφής καταγράφηκαν στην Μεσογγή που είναι και η περιοχη που επλήγη περισσότερο.

Δρόμοι πλημμύρισαν, αυλές σπιτιών αλλά μαγαζιά, που βρίσκονται κοντά στον Κόμβο. Προβλήματα υπήρξαν και στο λιμανάκι της Μεσογγής που μετρά τις πληγές του από τις περσινές καταστροφές του Μπάλου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το αντιδήμαρχο της Νότιας Κέρκυρας έχουν πέσει μαντρότοιχοι ενώ πλημμύρισε και ο αύλιος χώρος τεσσάρων σχολείων στη Νότια Κέρκυρα, σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr.

Κέρκυρα

Πηγή: skai.gr