Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» για την έγκυο που έχασε το νεογέννητο παιδί της

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2022, ο σύζυγος μετέφερε τη γυναίκα του στο εφημερεύον νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, με έντονους σπασμούς, πόνους και αιμορραγία στην 39η εβδομάδα κύησής της

Ανακοίνωση εξέδωσε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την καταγγελία εγκύου ότι πήγε στην εφημερία του νοσοκομείου Ιπποκράτειο με πόνους και αιμορραγία, εξετάστηκε και στη συνέχεια, παραπέμφθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και τελικά το νεογέννητο παιδί της να χάσει τη ζωή του.

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι το προσωπικό του Νοσοκομείου «ενήργησε τάχιστα, με πλήρη επαγγελματισμό και ευσυνειδησία και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για έγκυες θετικές στην Covid -19».

 Συγκεκριμένα, στις 22 Φεβρουαρίου του 2022, ο σύζυγος μετέφερε τη γυναίκα του στο εφημερεύον νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, με έντονους σπασμούς, πόνους και αιμορραγία στην 39η εβδομάδα κύησής της.

Στις 7:20 σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε, εξετάστηκε η γυναίκα από ειδικευόμενη γιατρό. Έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στην ετοιμόγεννη γυναίκα ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι γονείς η γιατρός τους ζήτησε να μεταβούν στο «Παπαγεωργίου» διότι στις 8:00 έληγε η εφημερία..

Αναλυτικά το νοσοκομείο Παπαγεωργίου αναφέρει:


“Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με τη νοσηλεία ασθενούς στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπως προκύπτει από τον ιατρικό φάκελο της ασθενούς και τα αρχεία του Νοσοκομείου, η ίδια προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία στις 8:40 π.μ., λόγω συσπάσεων.

Η εξέταση ολοκληρώθηκε στις 9:10 π.μ. και αποφασίστηκε η διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής. Στη συνέχεια, η ασθενής μεταφέρθηκε, στις 9.30 π.μ., στο χειρουργείο Covid – 19.

Σύμφωνα με το ιατρικό αρχείο του Νοσοκομείου, το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, διασωληνώθηκε άμεσα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Η μητέρα μεταφέρθηκε άμεσα για νοσηλεία σε τμήμα Covid -19 και έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου  στις 4/3/2022. Κατά την έξοδό της, ήταν σε καλή γενική κατάσταση και έλαβε οδηγίες από τους θεράποντες ιατρούς. Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου έδωσε πλήρες αντίγραφο του ιατρικού φακέλου  στην ασθενή και στον νομικό της εκπρόσωπο, μετά από αίτημα της ασθενούς στις 25/5/2022.


Το προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ενήργησε τάχιστα, με πλήρη επαγγελματισμό και ευσυνειδησία και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για έγκυες θετικές στην Covid -19″.

Πηγή: Thestival