Συγκλονίζει ο πατέρας της Αναστάζια: Ήταν αγαθό και απερίσκεπτο κορίτσι, νόμιζε πως όλοι είναι καλοί

Συνοψίζει πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αναστάζια απήχθη, βιάστηκε και σκοτώθηκε.

Επιμέλεια Μύριαμ Κιάσσου

Την άποψη πως η κόρη του ήταν ένα αγαθό κορίτσι που πίστευε πως όλος ο κόσμος είναι καλός και με βάση αυτό λειτουργούσε απερίσκεπτα, διατύπωσε ο πατέρας της άτυχης Anastazja, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε σε υδροβιότοπο στην Κω έπειτα από πέντε ημέρες εξαφάνισης.

Όπως τόνισε μιλώντας στο onet.pl όταν η γυναίκα του πετούσε για την Ελλάδα, προκειμένου να βρει ένα «σημάδι ζωής»της κόρης τους, ήξερε ήδη, είχε το ένστικτο πως πλέον δεν ψάχνουν για την Αναστάζια αλλά για την σορό της.

«Το πρωί, η γυναίκα μου τηλεφώνησε και είπε ότι θα πήγαιναν με τον Michał, το αγόρι της Anastazja, για να αναγνωρίσουν το πτώμα σήμερα» λέει ο Andrzej Rubiński, ο πατέρας της Anastazja, στην συνέντευξη στο Onet.

«Η σορός της λέγεται ότι είναι σε άσχημη κατάσταση, αφού βρισκόταν εκτεθειμένη σε εξωτερικές συνθήκες για έξι ημέρες. Αρχικά, η αναγνώριση έπρεπε να γίνει χθες, αλλά ίσως ήθελαν πρώτα να προετοιμάσουν τη σορό για να μην πάθει σοκ η σύζυγος», προσθέτει.

«Την εξαπάτησαν και περίμεναν μέχρι να νυχτώσει», εκτιμά ο χαροκαμένος πατέρας.

«Η Αnastazja ήταν ένα όμορφο κορίτσι. Στην αρχή νόμιζα ότι την πήγαν σε έναν οίκο ανοχής. Στη συνέχεια, όμως, όταν ο 32χρονος συλληφθείς υποστήριξε στις αρχές πως είχε συναινετικό σεξ μαζί της και μετά την άφησε, κατάλαβα ότι αυτή η ιστορία δεν θα μπορούσε να έχει τελειώσει καλά»

Μάλιστα περιγράφει πως λίγες μέρες πριν την τραγωδία, η Αnastazja είχε κάψει το χέρι της ενώ είχε μια «χαζή ιδέα».

«Το γεγονός ότι είχε πάθει έγκαυμα την στενοχωρούσε πολύ γιατί νοιαζόταν τόσο πολύ για την εμφάνισή της. Άλειψε το χέρι της με αλοιφές, αλλά δεν υπήρξε βελτίωση. Έτσι της ήρθε η ηλίθια ιδέα να καπνίσει χασίς. Μίλησε με τα αγόρια στην αγορά και της υποσχέθηκαν ότι θα της βρουν» – λέει ο πατέρας της γυναίκας.

«Ίσως στις λίγες ώρες που πέρασε μαζί τους και να της έβαλαν κάτι στο ποτό. Όταν τηλεφώνησε στον φίλο της, είπε ότι θα την γύριζε σπίτι ένας άντρας. Αλλά αντ' αυτού την οδήγησε σε κάποιο άδειο οικόπεδο. Οι υπόλοιποι άντρες που έχουμε υπ' όψιν μας ως πιθανά σχετιζόμενους με τον θάνατό της, μπορεί να έχουν τραπεί σε φυγή επειδή ακούσαμε ότι δεν βιάστηκε μόνο από έναν», προσθέτει.

Συνοψίζει πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αναστασία απήχθη, βιάστηκε και σκοτώθηκε.

«Το γεγονός ότι αγνοούταν, μας το ανέφερε το αγόρι της το απόγευμα της Δευτέρας. Όταν ανέφερε την εξαφάνισή της στην αστυνομία το βράδυ, εκείνοι για λίγο δεν εδώσαν σημασ΄ία Μόνο όταν ένας φίλος παρενέβη στην πρεσβεία, υπήρξε κινητοποίηση», τονίζει ο Αντρέι Ρουμπίνσκι.

Στην έρευνα εντοπισμού της συμμετείχε από την αρχή ο φίλος της. Ήταν ο σύνδεσμός με την ελληνική αστυνομία. Μελετώντας πλάνα  κάμερας κλειστού κυκλώματος, εντόπισαν την Αναστασία να ανεβαίνει σε μοτοσυκλέτα με κάποιον. Με βάση τους αριθμούς της πινακίδας κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθεί αυτός ο άνδρας από το Μπαγκλαντές, λέει ο πατέρας της 27χρονης.

Ο Zbigniew Ziobro διέταξε την εισαγγελία του Βρότσλαβ να ξεκινήσει έρευνα για τη δολοφονία της νεαρής Πολωνής. Ο πατέρας της Anastazjia ελπίζει ότι οι υπεύθυνοι για τον θάνατό της θα τιμωρηθούν.

Πηγή: skai.gr