Έγκλημα στη Ζάκυνθο: 7 συλλήψεις -Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στην εξιχνίαση

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: 7 συλλήψεις -Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στην εξιχνίαση

Περίπου ένα μήνα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, η αστυνομία προχώρησε σε μπαράζ συλλήψεων για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του, έναν χρόνο πριν.

Και τότε στόχος ήταν ο επιχειρηματίας, όμως από τα πυρά των δραστών σκοτώθηκε η σύζυγός του και ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 7 προσαγωγές, οι οποίες αναμένεται να γίνουν συλλήψεις, σε Ζάκυνθο, Πύργο και Αθήνα. Επίσης, υπάρχουν τρεις ακόμη εμπλεκόμενοι στη δολοφονία της 37χρονης στις 9 Ιουνίου του 2020. 

Όπως έχει προκύψει, ηθικός αυτουργός είναι ένας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και φυλακιστεί για ληστεία, με λεία 550 χιλ. ευρώ.

Φυσικοί αυτουργοί φαίνεται να είναι ένας συνοδός ασφαλείας εφοπλιστή και ένας ακόμα κάτοικος της Ζακύνθου, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο πρώτος συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή, ενώ ο δεύτερος παραδόθηκε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα ο εφοπλιστής, ένας πρώην αστυνομικός που φυλούσε το σκάφος που χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των δραστών και ένας τσιλιαδόρος.

Στην εξιχνίαση του εγκλήματος έφτασε η αστυνομία, έπειτα από μια κατάθεση «φωτιά». Το άτομο που κατέθεσε, περιέγραψε στις αρχές τη διαδρομή των δραστών, τον οπλισμό και τα ρούχα. Αποκάλυψε, επίσης, τα ονόματα του ηθικού αυτουργού και των φυσικών αυτουργών.

Από την έρευνα εντοπίστηκαν DNA και αποτυπώματα στο φουσκωτό σκάφος διαφυγής και τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Το θύμα φαίνεται πως όλα αυτά τα στοιχεία τα είχε δώσει στις αρχές και σε μήνυση που υπέβαλε το 2018 αλλά και στην κατάθεσή του το 2021 σχετικά με τη δολοφονία της γυναικάς του.
 

Πηγή: skai.gr