Έγκλημα-Γλυκά Νερά:«Ήθελαν να την σκοτώσουν»-Αποδίδει καρπούς η επικήρυξη των δολοφόνων της Καρολάιν;

«Ήθελαν να την σκοτώσουν γιατί δεν σταματούσε να φωνάζει και αντιστάθηκε. Είναι σκληροί κακοποιοί. Αυτό είναι σίγουρο» επισημαίνουν αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής για την άγρια δολοφονία  της 20χρονης Καρολάιν.

Όπως εξηγούν η συγκεκριμένη δολοφονία προϋποθέτει δόλο επειδή ο μηχανισμός θανάτου -η ασφυξία- ήταν τέτοιος που δείχνει ξεκάθαρα ότι αυτό ήθελαν. «Δεν γίνεται να προκαλέσεις ασφυκτικό θάνατο από αμέλεια, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων εγκλημάτων πάθους», επισημαίνουν.

Σημειώνεται ότι ο θάνατος της νεαρής μητέρας προήλθε από απόφραξη αεροφόρων οδών, δηλαδή ασφυξία. Όπως προέκυψε από την έκθεση του ιατροδικαστή που διενέργησε νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της άτυχης κοπέλας, ο «κοντός» δολοφόνος έκλεισε το στόμα της με την μπλούζα, ασκώντας παράλληλα με γυμνά χέρια πίεση στο στόμα και την μύτη της, οδηγώντας την σε ασφυκτικό θάνατο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στην προκειμένη περίπτωση ήταν περιττή η δολοφονία γιατί τα θύματα είπαν στους τρεις ληστές που ήταν τα λεφτά. Αυτό δείχνει ότι δεν είχαν προαποφασίσει το έγκλημα αλλά από την μανία τους να κάμψουν την αντίστασή της άτυχης μητέρας έκαναν τα πάντα για να «σωπάσει».  Από την άλλη ο 33χρονος σύζυγος της όπως λένε ήταν πιο ψύχραιμος και συνεργάσιμος και γι αυτό έμειναν στο να τον αφήσουν στο πάτωμα, δεμένο με μονωτικές ταινίες χειροπόδαρα και στο πρόσωπο.

«Τους είπα που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε και εκλιπαρούσαμε για να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε η γυναίκα μου φώναζε πνιχτά και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο, ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου» έχει αναφέρει στην κατάθεση του ο νεαρός άνδρας.

Η εξέλιξη των ερευνών και η υπόθεση του Γεωργιανού

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες και δεν προσανατολιζόμαστε σε κάποια συγκεκριμένη εθνικότητα, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Στο επίκεντρο των αρχών εξαρχής βρίσκονται άτομα που έχουν κατηγορηθεί για βίαιες ληστείες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να εμπλέκουν τον Γεωργιανό που πιάστηκε στον Έβρο, στην προσπάθειά του να διαφύγει, μετά το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά.  Ωστόσο, οι επικεφαλης της υπόθεσης από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο και η ανάκρισή του από τα αρμόδια τμήματα εξελίχθηκε για τρία 24ωρα. Ο ίδιος έχει αναφέρει ότι δεν έχει ιδέα για την εισβολή των τριών κακοποιών και τη δολοφονία της κοπέλας ενώ οδηγήθηκε στην φυλακή μετά την απολογία του στην 11η τακτική ανακρίτρια όπου αρνήθηκε τόσο την ληστεία που του αποδίδεται όσο και κάθε σχέση του με την δολοφονία της Καρολάιν.

Σημειώνεται ότι ο Γεωργιανός εντοπίστηκε την Παρασκευή στον μεθοριακό σταθμό Κήπων Έβρου όταν προσπαθούσε να φύγει παράνομα από τη χώρα με πλαστό διαβατήριο. Ο 43χρονος εμπλέκεται στη ληστεία και τον άγριο ξυλοδαρμό ηλικιωμένου ζευγαριού και της οικιακής βοηθού του, κατά την εισβολή ομάδας κακοποιών στο σπίτι τους στο Πικέρμι τον περασμένο Μάρτιο.

Λόγω του περιστατικού που είχε προηγηθεί στα Γλυκά Νερά, ο εντοπισμός του σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς παρότι η ληστεία διαπράχθηκε πριν από περίπου 70 ημέρες, ο Γεωργιανός προσπάθησε να φύγει από την Ελλάδα, αμέσως μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Ειδικότερα, κατηγορείται ότι 5 Μαρτίου του 2021 από κοινού με τέσσερις άγνωστους συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλα τύπου full face, εισήλθαν σε μονοκατοικία στο Πικέρμι Αττικής, ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας ζεύγος ηλικιωμένων και την οικιακή βοηθό και αφαίρεσαν 400 ευρώ και κοσμήματα.

Μάλιστα κατόπιν έρευνας κατά την εξέλιξη της έρευνας για την συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε ταύτιση του DNA του 43χρονου με αντίστοιχο, «ορφανό», που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί έπειτα από την εν λόγω ληστεία.

Το DNA θα «μιλήσει»

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής έχουν συλλέξει γενετικό υλικό, και αποτυπώματα από το σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά που αναλύονται και αναμένονται τα αποτελέσματα της εξερεύνησής τους.

Αποδίδει καρπούς η επικήρυξη των δολοφόνων της Κάρολαιν;

«Δεχόμαστε σωρηδόν πληροφορίες, πάνω από 100» υπογραμμίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφερόμενοι στο γεγονός ότι οι τρεις δράστες έχουν επικηρυχτεί για 300.000 ευρώ. Ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί πολύ με την υπόθεση και δέχονται καθημερινά κλήσεις που τους λένε για διάφορα ύποπτα άτομα.  Όπως δηλώνουν έχουν την ελπίδα ότι και η επικήρυξη μπορεί να βοηθήσει αλλά μέχρι τώρα φαίνεται ότι οι πληροφορίες δίνονται ανεξάρτητα από την αμοιβή. Τονίζεται ότι κανένας δεν ζητάει χρήματα και αφήνουν μόνο ένα μικρό όνομα ως στοιχεία.

 «Η κοινωνία δεν είναι αδιάφορη στο έγκλημα. Ο κόσμος ενδιαφέρεται για την απόδοση της δικαιοσύνης και όχι για τα λεφτά» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι και σημειώνουν πως η επικήρυξη δεν έχει παίξει ρόλο μέχρι τώρα αλλά ο κόσμος ανταποκρίνεται από μόνος του για να βοηθήσει.

Αυτές οι πληροφορίες αξιολογούνται αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποιο αξιοποιήσιμο δεδομένο.

Όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί η επιλογή του σπιτιού έγινε με τα κριτήρια που συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή οι δράστες επιλέγουν σπίτια όπου έχουν λιγότερα μέτρα ασφαλείας και όπου μέσα μπορεί να βρουν και τα χρήματα και τους ιδιοκτήτες ώστε με την χρήση βίας να βρουν μεγαλύτερη λεία.

Το χρονικό της υπόθεσης

11 Μαΐου. Γλυκά Νερά. Λίγο μετά τις 05.00. Αδίστακτοι ληστές εισβάλουν σε μονοκατοικία όπου ζει το νεαρό ζευγάρι μαζί με το 11 μηνών παιδί τους και αφού ακινητοποιούν τον άνδρα, σκοτώνουν την 20χρονη μητέρα που αντιστέκεται.

Το σημείο εισόδου των δραστών εκτιμάται σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι ήταν ένα παράθυρο στον χώρο του υπογείου. Αφού ερεύνησαν κάποιους χώρους του σπιτιού κινήθηκαν προς στην σοφίτα όπου εκεί ήταν το δωμάτιο που κοιμόταν το ζευγάρι μαζί με το βρέφος.

Οι δύο δράστες που φορούσαν full face έδεσαν τους καρπούς των χεριών του 33χρονου πιλότου μαζί με τους αστραγάλους των ποδιών, και αφού τους είπε που βρίσκονταν τα χρήματα έβαλαν ταινία συσκευασίας στον λαιμό, τα μάτια και το κεφάλι του. Η γυναίκα του αντιστάθηκε και τότε την δολοφόνησαν κλείνοντας το στόμα και την μύτη της.

Παράλληλα, το σκυλί της οικογένειας που ήταν δεμένο στην κουπαστή της σκάλας έπεσε από κάτω είτε από μόνο του είτε με κάποια κίνηση των δραστών και κρεμάστηκε στο λουρί του. 

Άρπαξαν 15.000 ευρώ μετρητά που είχε η οικογένεια σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο σαλόνι του σπιτιού, κοσμήματα αντίστοιχης αξίας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Γύρω στις 06.20 όπως διαπιστώνεται και από το τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης επικοινώνησε ο 32χρονος καταφέρνοντας με τα δόντια να ρίξει το τηλέφωνο, να το ενεργοποιήσει με την μύτη και να πάρει το 100.

Η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί

Η 20χρονη γυναίκα εντοπίστηκε με δεμένα χέρια πισθάγκωνα, μπρούμυτα πάνω στο κρεβάτι, δίπλα στο 11 μηνών κοριτσάκι της, και ο σύζυγος δεμένος στο πάτωμα δίπλα από το κρεβάτι.