Εγκάρδια ευχετήρια επιστολή της Μέρκελ στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τα γενέθλιά του

Ευχετήρια επιστολή στον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος σήμερα Παρασκευή έχει τα γενέθλιά του συμπληρώνοντας 95 χρόνια ζωής, έστειλε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η γερμανίδα Καγκελάριος εκφράζει τις ευχές της και με θερμά λόγια μιλά για την προσφορά του Έλληνα πολιτικού καθ' όλη την διάρκεια της μακράς πολιτικής του διαδρομής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο που ήταν πρόεδρος της ΝΔ. "Στη μακρόχρονη πολιτική σας πορεία, εξασφαλίσατε σημαντικά οφέλη για τη χώρα σας" αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ (ένα μήνα περίπου νεώτερος) είναι από τους γηραιότερους πολιτικούς της Ευρώπης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κ. Μέρκελ στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ είναι το εξής:

«Αξιότιμε κύριε πρώην Πρωθυπουργέ,

"Αγαπητέ Κωνσταντίνε Μητσοτάκη,

"Για τα 95α σας γενέθλια, σας συγχαίρω ιδιαιτέρως εγκάρδια, προσωπικώς και εξ ονόματος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας.

"Στη μακρόχρονη πολιτική σας πορεία, εξασφαλίσατε σημαντικά οφέλη για τη χώρα σας. Και ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεισφέρατε σημαντικά στην ανάδειξη του κόμματος σας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Για αυτή σας την αδιάκοπη δράση, σας αξίζει ο σεβασμός και η αναγνώριση.

"Σας εύχομαι επίσης προσωπική ευτυχία και την ευλογία του Θεού.

"Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Angela Merkel»


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑMΠΕ