Κλείσιμο

Έφτασε το ρυμουλκό για το ακυβέρνητο «AEOLOS»

Η αγωνία συνεχίζεται σχετικά με το ακυβέρνητο πλοίο στο Μυρτώο Πέλαγος. Λόγω της κακοκαιρίας, καθυστέρησε η άφιξη το ρυμουλκό σκάφος που ξεκίνησε το μεσημέρι από τον Πειραιά για να ρυμουλκήσει το φορτηγό πλοίο «ΑΕΟLOS».

Το ρυμουλκό σκάφος έφτασε στην περιοχή λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας και ξεκίνησε τις διαδικασίες για την πρόσδεση του ακυβέρνητου πλοίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, λόγω των σφοδρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή θα καθυστερήσει η διαδικασία της πρόσδεσης του πλοίου.

Το φορτηγό πλοίο "AEOLOS" σημαίας Marshall Islands και ελληνικών συμφερόντων, πλέει ακυβέρνητο λόγω απώλειας του πηδαλίου του, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να παραλάβει μέλη του πληρώματος εάν χρειαστεί. 
Το πλοίο «AEOLOS» είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής φορτωμένο με με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος.

Κοντά στο "AEOLOS" βρίσκεται ένα παραπλέον φορτηγό πλοίο, που έχει οπτική επαφή και θα επέμβει, εάν χρεαστεί διάσωση των ναυτικών. Ένα ακόμη σκάφος έχει «δεσμευτεί», για να συνδράμει, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς καθώς πνέουν άνεμοι βόρειοι εντάσεως 10 μποφόρ.
 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

TAGS: πλοίο