Εφετείο Ρόδου: Τη Δευτέρα αποφασίζει αν θα εκδοθεί στη Σουηδία 27χρονος διακινητής σκληρών ναρκωτικών

Ο νεαρός Σουηδός, συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο για πλαστά πιστοποιητικά ωστόσο προέκυψε ότι διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα για διακίνηση ναρκωτικών

Τη Δευτέρα θα αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου, μετά από δημόσια συνεδρίασή του, για την έκδοση ή μη στις αρχές της Σουηδίας ενός 27χρονου υπηκόου της χώρας που συνελήφθη στις 22 Φεβρουαρίου από αστυνομικούς της Κω.

Ο 27χρονος που κατηγορήθηκε για πλαστογραφία πιστοποιητικών προέκυψε ότι διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών.
Οι αστυνομικοί της Κω, ενημερώθηκαν από την Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης ότι ο 27χρονος πιθανότατα να βρίσκεται στο νησί και να επιχειρήσει να μεταβεί στην Τουρκία.

Στις 22 Φεβρουαρίου στο χώρο έκδοσης εισιτηρίων, κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου για την αναχώρηση προς Αλικαρνασσό εντοπίσθηκε ο 27χρονος και επέδειξε διαβατήριο άλλου ομοεθνή του.

Υποστήριξε ότι ήθελε να επισκεφθεί την Τουρκία για προσωπικούς λόγους και ότι έκανε χρήση του διαβατηρίου του εξαδέλφου του με τον οποίο γνώριζε ότι έμοιαζε.

Προέκυψε ειδικότερα ότι διώκεται με το από 3 Φεβρουαρίου 2023 Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Εθνικής Μονάδας εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος της Σουηδίας Crime, το οποίο εκδόθηκε βάσει εντάλματος σύλληψης του Δικαστηρίου District Court in Gothenburg, για αδικήματα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών.

Κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2022-2023 η σουηδική αστυνομία ερεύνησε γραπτές συνομιλίες και  προέκυψε ότι ο 27χρονος εμπλέκεται σε εμπόριο ναρκωτικών.
Το υλικό περιέχει εικόνες των ναρκωτικών και καθαρά μηνύματα συνομιλίας σχετικά με την απόκτηση και τις πωλήσεις διαφόρων αποστολών ναρκωτικών.
Ενεργώντας μαζί με άλλο άτομο, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021, ο 27χρονος φέρεται να συμφώνησε και αποφάσισε να αποκτήσει και να αγοράσει, 15 κιλά αμφεταμινών.
Τα ναρκωτικά μεταφέρθηκαν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, όπου φρόντισαν για την αποθήκευση και την επεξεργασία τους.
Επιπλέον, του αποδίδεται πως ενεργώντας από κοινού και σε συνεννόηση με άλλα άτομα, κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2020 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, ο 27χρονος μετέφερε σκόπιμα και παράνομα 435 γραμμάρια κοκαΐνης ενώ κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2020-Ιανουαρίου 2021, στο Γκέτεμποργκ φέρεται να αποθήκευσε 5 κιλά αμφεταμινών.
 

Πηγή: dimokratiki.gr