Ξέσπασαν oι συγγενείς της 24χρονης Ερατούς εναντίον του δολοφόνου της στο εφετείο Μυτιλήνης

Περίπου δυόμισι χρόνια μετά, αρχίζει η δίκη του γυναικοκτόνου σε δεύτερο βαθμό, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Βορείου Αιγαίου

Στο εφετείο Βορείου Αιγαίου ξεκινά η δίκη του γυναικοκτόνου που δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του στις 23 Μαϊου 2019 στο σπίτι της στη Μυτιλήνη.

Σήμερα, η πλευρά του δολοφόνου ζήτησε για δεύτερη φορά αναβολή όπως και στις 14 Μαρτίου. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας Ερατώς αναφέρει ότι το αίτημα είναι καταχρηστικό, η οικογένεια έρχεται για δεύτερη φορά με δικά της έξοδα από Αθήνα και ζητά να συζητηθεί έστω την Τετάρτη. 
Το Μικτό Ορκωτό συμφώνησε αποφασίζοντας να κρατήσει την υπόθεση και να συζητήσει στη συνέχεια αν θα αναβληθεί.

Ο δολοφόνος της 24χρονης Ερατώς έχει κριθεί πρωτόδικα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ισόβια κάθειρξη και για παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Κατά την προσέλευση του στα δικαστήρια της Μυτιλήνης ο δολοφόνος  αποδοκιμάστηκε έντονα από τους συγγενείς της αδικοχαμένης κοπέλας.

Ο δράστης πρωτοβάθμια είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ο ίδιος αιτήθηκε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της «εν βρασμώ» ψυχικής κατάστασης, ωστόσο το δικαστήριο δεν του τα αναγνώρισε.

Παρούσεείναι οι συλλογικότητες που στηρίζουν την οικογένεια της Ερατώς, μεταξύ των οποίων ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, η κίνηση «Μαχητικές και Ελευθερες» και «Ανόρμινα»

Πηγή: www.stonisi.gr