Απατεώνες «διεθνούς» κλάσης συνελήφθησαν στην Ελλάδα για υπόθεση «πυραμίδας» - Εξαπάτησαν 2.000 άτομα σε Ευρώπη και Ασία

Οι δύο συλληφθέντες - ένας 60χρονος Γερμανός και ένας 49χρονος Πολωνός - εξαπάτησαν πάνω από 2.000 άτομα, ενώ αποκόμισαν 28 εκατ. ευρώ

Ενας 60χρονος Γερμανός και ένας 49χρονος Πολωνός, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε «ερυθρά αγγελία» της INTERPOL, συνελήφθησαν, μετά από διασυνοριακή συνεργασία, στις 26 Οκτωβρίου 2022, σε Ελλάδα και Ιταλία, αντίστοιχα, για υπόθεση οικονομικής απάτης τύπου «πυραμίδας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα θύματα της εγκληματικής δραστηριότητάς τους ξεπέρασαν τα 2.000 άτομα σε Ευρώπη και Ασία, με τα παράνομα κέρδη τους να ανέρχονται σε 28 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η σύλληψη του Γερμανού πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, τη στιγμή που προσπαθούσε να αναχωρήσει με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οσον αφορά τον Πολωνό συνεργό του, συνελήφθη ταυτόχρονα στην Ιταλία.

Ο 60χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και στη συνέχεια διατάχθηκε η προσωρινή κράτησή του, στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου εξετασθεί η υπόθεση έκδοσής του.

Τέλος, όπως αναφέρει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο εκτελεστικός διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων της INTERPOL ευχαρίστησε όλες τις διωκτικές Αρχές και τα Εθνικά Κεντρικά Γραφεία INTERPOL των εμπλεκομένων χωρών μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας (Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας) για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν στην συγκεκριμένη, μείζονος σημασίας για τον Οργανισμό, υπόθεση οικονομικού εγκλήματος.

Διαβάστε ακόμα: Συνελήφθη 21χρονος στη Θεσσαλονίκη ως μέλος διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών  

Πηγή: skai.gr