ΚΑΙΡΟΣ

ΔΣΑ: Ποινικά αξιόλογες και προκλητικά αγοραίες πρακτικές στη Δικαιοσύνη

Σκληρή ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο χώρο της Δικαιοσύνης, με αποκορύφωμα τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων για αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, εξέδωσε την Πέμπτη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, καθιστώντας σαφές ότι «το δικηγορικό σώμα αντιστέκεται στην επικράτηση κιτρινισμού και της φαυλότητας» που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, «υποβαθμίζουν το δημόσιο βίο και πλήττουν τους θεσμούς».

Ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας σημειώνει ότι οι εν λόγω πρακτικές, «είναι όχι μόνον ποινικά αξιόλογες, αλλά και προκλητικά αγοραίες, όταν στρέφονται κατά δικαστικού λειτουργού, ο οποίος όλως συμπτωματικά υπηρετεί σε ανώτατο δικαστήριο που καλείται να κρίνει θέματα μείζονος νομικού και πολιτικού ενδιαφέροντος».

Πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, απέρριψε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, τα περί απόπειρας χειραγώγησης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας ότι «πυρά δέχεται η κυβέρνηση, αλλά δεν είναι αυτή η πραγματικότητα... δεν έχω έρθει σε επαφή με κανέναν απολύτως δικαστή, δεν έχω κάνει τίποτα που θα μπορούσε να επηρεάσει το δικαστήριο».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως το ΣτΕ πρέπει να εργαστεί «ανεπηρέαστο», όμως αρνήθηκε ότι υπάρχουν κυβερνητικές παρεμβάσεις για να υπάρξει απόφαση υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά. Αντίθετα, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη για «ομοβροντία εκβιαστικών δηλώσεων» με στόχο τη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣΑ


Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου