Δομή Ελαιώνα: Αδεια τα κοντέινερ μετά από 7 χρόνια - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο ανάπλασης (φωτογραφίες)

Η Δομή Ελαιώνα άρχισε να λειτουργεί ως καταυλισμός προσφύγων στις 16 Αυγούστου 2015 σε ένα μέχρι πρότινος άδειο οικόπεδο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Πολυκάρπου

Στον Δήμο Αθηναίων παραδόθηκε σήμερα ο χώρος της δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, η οποία έκλεισε και τυπικά σήμερα.

«Ο Ελαιώνας είναι ένα σύμβολο της εποχής της κρίσης, μία δομή που σήμερα κλείνει και επιστρέφει στους δημότες της Αθήνας» είπε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

«Μία τεράστια περιοχή, σχεδόν 10 χιλιάδων στρεμμάτων, αποδίδεται στους κατοίκους της, για να αρχίσει μία διπλή ανάπλαση, που ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει τη ζωή στο κέντρο της πρωτεύουσας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Δομή Ελαιώνα

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία ριζική αλλαγή σε μία πολύ μεγάλη έκταση, εκ της οποίας σχεδόν η μισή θα γίνει πράσινο και στο κέντρο της θα βρίσκεται το υπερσύγχρονο γήπεδο, «που επιτέλους αποκτά η ομάδα των Αθηνών, ο Παναθηναϊκός».

Προσέθεσε ότι οι επισκέπτες θα κινούνται εκεί μέσω ανοιχτών διαδρομών και έξυπνων μέσων μεταφοράς ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για οργανωμένη στάθμευση των αυτοκινήτων, και παράλληλα θα απελευθερωθούν οι γύρω οδικές αρτηρίες από την κυκλοφοριακή ασφυξία την οποία βιώνουν σήμερα όσοι κινούνται στον Κηφισό.

δομη ελαιωνα

Η Δομή Ελαιώνα άρχισε να λειτουργεί ως καταυλισμός προσφύγων στις 16 Αυγούστου 2015 σε ένα μέχρι πρότινος άδειο οικόπεδο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Πολυκάρπου.

 Αρχικά στον καταυλισμό υπήρχαν 94 κτίσματα και είχε χωρητικότητα 720 άτομα.  Το 2016 η Δομή Ελαιώνα είχε χωρητικότητα 2.500 άτομα, η οποία τον Αύγουστο του 2020 επεκτάθηκε κατά 500 άτομα. 

δομη ελαιωνα

Πηγή: skai.gr