Δολοφονία Σκαφτούρου: Η κατάθεση-κλειδί αυτόπτη μάρτυρα για τα όπλα των εκτελεστών

Του Μάκη Συνοδινού

«Τα πάντα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτων. Δεν θυμάμαι ποσό κράτησε ο πανικός το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είδα 3 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους να πυροβολούν αδιακρίτως. Αυτό τουλάχιστον συγκράτησα εγώ. Οι δυο κράταγαν μεγάλα όπλα και ο τρίτος ένα μικρότερο».

Αυτή είναι η συγκλονιστική κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που την Δευτέρα του Πάσχα βρισκόταν στο γλέντι που είχε οργανώσει ο Γιάννης Σκαφτούρος στο εξοχικό του στην Βοιωτία, λίγη ώρα πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες πληρωμένων δολοφόνων και φέρνει στο φως σήμερα το Skai.gr.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα, μέσα στο σοκ που υπέστη εκείνη την στιγμή, διέκρινε τρία άτομα οπλισμένα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους να μπαίνουν στην αυλή του θύματος και να πυροβολούν αδιακρίτως. Ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με όπλα, όπως περιγράφει την σκηνή της δολοφονίας μιλάει για δυο μεγάλα όπλα τα οποία -σύμφωνα με τους αστυνομικούς, εννοεί τα καλάσνικοφ ενώ το «μικρότερο όπλο» που αναφέρεται και υποστηρίζει ότι κράταγε ο τρίτος δολοφόνος εννοεί το εννιάρι περίστροφο.

«Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ο πρώτος άντρας που μπήκε με μια πολύ βροντερή φωνή μιλώντας ελληνικά φώναξε ‘’πέστε όλοι κάτω’’ και αμέσως ξεκίνησαν να πυροβολούν. Δεν κατάλαβα τι συνέβη ούτε προλάβαμε να δω που πυροβολούν. Ενστικτωδώς έπεσα στο έδαφος. Έβαλα τα χέρια μου στο κεφάλι και άκουγα μόνο σφαίρες να περνούν από πάνω μου. Δεν είδα τίποτα άλλο, άκουγα μόνο φωνές».

Η κατάθεση αυτή κρίνεται πολύ σοβαρή από τα στελέχη της ΕΛΑΣ που έχουν κληθεί να λύσουν το κουβάρι της υπόθεσης, καθώς μέσα στον πανικό που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή ο αυτόπτης μάρτυρας κατάφερε να αποτυπώσει και κατόπιν να περιγράψει τις στιγμές που έζησε.

Μάλιστα η σκληρότητα που περιγράφεται στην κατάθεση αυτή, ενισχύει την θεωρία που έχουν από την αρχή υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας πως ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείτο από κάποιους «βαρίδιο» του παρελθόντος που έπρεπε να φύγει από τη μέση καθώς τα νέα «στρατηγεία» της νύχτας έχουν νέους κανόνες και νέους νόμους.

«Νέα στρατηγεία, νέο μοίρασμα της νύχτας και όσοι παλιοί είναι εκτός φυλακής ακολουθούν τη μοίρα τους», λέει αξιωματικός της ΕΛΑΣ που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές εξετάζεται μια ακόμη μαρτυρία ανθρώπου που κρίνεται σοβαρή ο οποίος ναι μεν δεν συμμετείχε στο πασχαλινό γλέντι του «θείου Τζο» αλλά τον γνώριζε παρά πολύ καλά και είχαν επικοινωνία. Σύμφωνα με την μαρτυρία αυτή το θύμα είχε εξομολογηθεί στον μάρτυρα πως από την στιγμή που αποφυλακίστηκε είχε γίνει άλλος άνθρωπος και είχε κόψει τελείως με οτιδήποτε είχε να κάνει με τη νύχτα. Μάλιστα είχε πει χαρακτηριστικά «θέλω να ζήσω για μένα και τα παιδιά μου».