Δολοφονία Μακρή: Ισόβια κάθειρξη για τον 32χρονο εκτελεστή και 10 χρόνια στον αδερφό του

Σε ποινή ισόβιας καταδικάστηκε ο 32χρονος, πολίτης Βουλγαρίας, που κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ομόφωνα ένοχος για την εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στη Βούλα στις 31 Οκτωβρίου 2018 με καταιγισμό πυρών.

Το δικαστήριο υιοθετώντας πλήρως την εισαγγελική πρόταση έκρινε ένοχο ως εκτελεστή του επιχειρηματία τον 32χρονο, ο οποίος καταδικάστηκε και σε επιπλέον ποινή 18 μηνών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ενοχή για απλή συνέργεια αποφάσισε και για τον 36χρονο αδελφό του στον οποίο επιβλήθηκε ποινή 10ετούς κάθειρξης.

Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός είχε ζητήσει από τους δικαστές να καταδικάσουν τους δύο αδελφούς παρότι δεν είναι γνωστοί οι λόγοι της εκτέλεσης του επιχειρηματία, τονίζοντας πως η άγνοια του κινήτρου δεν θα πρέπει να εμποδίσει το δικαστήριο να κρίνει με βάση τα αποδεικτικά μέσα που οδήγησαν τους κατηγορούμενους στο εδώλιο.

Με την απόφαση του δικαστηρίου οι δύο καταδικασθέντες για το έγκλημα σε βάρος του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία επιστρέφουν στην φυλακή όπου κρατούνταν, καθώς σε κανέναν δεν χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Παρούσα και σήμερα στο δικαστήριο ήταν η σύζυγος του θύματος, Βικτωρία Καρύδα, η οποία ευχαρίστησε τους δικαστές για την καταδίκη των δύο αδελφών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ