Δολοφονία Άλκη: Ανακρίσεις κατά προτεραιότητα ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Δολοφονία Άλκη: Ανακρίσεις κατά προτεραιότητα ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Της Ιωάννας Μάνδρου

Ανακρίσεις κατά απόλυτη προτεραιότητα λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης για τη δολοφονία του 19 χρονου Αλκη Καμπανού, ζητά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, απευθύνοντας σχετική παραγγελία προς την ανακρίτρια που έχει αναλάβει τις έρευνες στη Θεσσαλονίκη.

Ο Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, κάνοντας χρήση ευχέρειας που του δίνει ο νόμος, δίνει την παραγγελία για επίσπευση των ανακρίσεων, αξιολογώντας την υπόθεση, ως εξαιρετικά σοβαρή, ως εκδήλωση οπαδικής βίας, αλλά υπογραμμίζοντας ότι το πολυπρόσωπο των δραστών και οι συνθήκες δολοφονίας έχουν συνταράξει το πανελλήνιο.

Η παραγγελία του κ. Πλιώτα για κατ΄απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή των ανακρίσεων, δίδεται προς την ανακρίτρια, με την ρητή επισήμανση, ότι παράλληλα οφείλουν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές να ερευνήσουν σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση την υπόθεση, αποκαλύπτοντας κάθε πτυχή της.

Η δολοφονία του Αλκη Καμπανού, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη έχει προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για δεύτερη φορά, καθώς με την έναρξη των συλλήψεων, ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου για θέματα ποινικών εγκλημάτων που σχετίζονται με αθλητικές δραστηριότητες κ. Κοκκινάκης παρήγγειλε συγκεκριμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στους αθλητικούς χώρους και έξω από αυτούς.

Αναλυτικά η παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της ποινικής υπόθεσης ανθρωποκτονίας από κοινού, τετελεσμένης και σε απόπειρα, κατά συρροή και λοιπές αξιόποινες πράξεις, υπόθεσης που κυριαρχείται από την τραγική συνέπεια του οδυνηρού θανάτου του 19χρονου φοιτητή Αλκιβιάδη Καμπανού, η σε βάρος του οποίου, εντασσόμενη σε ακραία έξαρση της λεγόμενης σκληρής και «οπαδικής» βίας, εγκληματική επιθετική συμπεριφορά, συνταράσσει την κοινωνία. Αξιολογώντας δε και τον μεγάλο αριθμό των κατηγορουμένων και την επιτακτικά προβαλλόμενη ανάγκη ταχείας δικαστικής εκκαθάρισης της υπόθεσης, διατάσσομε κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ, την κατ' απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει της με αριθμ. Φ22-283 από 3-2-2022 παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, στην οποία επακριβώς καθορίζονται και εξειδικεύονται οι διωκόμενες αξιόποινες πράξεις, χωρίς, αυτονοήτως, από αυτήν (την κατ' απόλυτη δηλαδή προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης) να παραβλάπτεται ο επιβαλλόμενος ενδελεχής έλεγχος, η σε βάθος και με πληρότητα έρευνα και η εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων για τη διακρίβωση της αλήθειας αποδεικτικών στοιχείων».

Πηγή: skai.gr