Κλείσιμο

Δολοφονία 7χρονου: Στον εισαγγελέα η μητέρα-Το χρονικό της φρίκης και πώς εξιχνιάστηκε

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής η 29χρονη μητέρα, ενώ θα ακολουθήσει και ο 33χρονος σύντροφός της, που ομολόγησαν τη δολοφονία του 7χρονου παιδιού της, το 2017 στο σπίτι τους, στην οδό Σκιάθου 5 στην Κυψέλη, με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης να έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο σύντροφος της μητέρας κακοποιούσε συστηματικά το παιδί αλλά και την αδερφή του, η οποία δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια.

To χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν στην οδό Σκιάθου στην Κυψέλη το 2017, όπου κατοικούσε τότε το ζευγάρι με τα δύο τους παιδιά.

Ένα απόγευμα ο άτυχος Ανδρέας φαίνεται πως είχε τιμωρηθεί από την μητέρα του και τον σύντροφό της. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών είναι πως το παιδί άρχισε να διαμαρτύρεται και τότε ο σύντροφος της μητέρας τον φίμωσε.

Το παιδί λοιπόν έχασε την ζωή του από ασφυξία. Η μητέρα σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ήταν μπροστά στο τραγικό συμβάν ενώ η αδερφή του βρισκόταν στο σχολείο. Ο δράστη, φέρεται να είπε στη μητέρα «μην ανησυχείς θα το λύσω εγώ» και έφτιαξε έναν αυτοσχέδιο τάφο σε δώμα το οποίο είχαν στο διαμέρισμα. Τα χρόνια πέρασαν και ο ιδιοκτήτης τους έκανε έξωση.

Το τρομακτικό είναι πως το ζευγάρι για έξι μήνες έμεινε στους δρόμους της Αθήνας και μετέφεραν το παιδί  τους σε μια εργαλειοθήκη.

Μετά από κάποιο διάστημα, ο δράστης κατάφερε να βρει χρήματα και να νοικιάσουν το διαμέρισμα στην οδό Aστυπαλαίας στην Kυψέλη και να βάλει την εργαλειοθήκη στην βεράντα.

Πώς οι αρχές έφτασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσεις

Οι Αρχές ερευνούσαν υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών στο κέντρο της Αθήνας και έπεσαν πάνω σε έναν άνδρα ο οποίος φέρεται να είχε σχέση με τον δράστη της συγκεκριμένης υπόθεσης. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ρώτησαν τον συγκεκριμένο άνδρα για ενδεχόμενο συνεργό του. Τότε ο άνδρας αυτός τους αποκάλυψε πως ο πολωνός φέρεται να έχει δολοφονήσει κάποιο κοντινό του πρόσωπο.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν παλιές υποθέσεις αλλά δεν εντόπισαν κάτι. Έπειτα ήρθαν στη γειτονιά που διέμενε το ζευγάρι και ρωτούσε τους περίοικους για πληροφορίες.

Εκείνοι αποκάλυψαν τους πως το ζευγάρι είχε δύο παιδιά , ωστόσο το αγοράκι τους είχε φύγει στην Πολωνία με τον πατέρα τους. Οι αστυνομία ρώτησαν τις πολωνικές αρχές για τον συγκεκριμένο άνδρα ωστόσο εκείνες απάντησαν πως δεν γνωρίζουν που βρίσκεται.

Άρχισαν να ψάχνουν στις πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας για να δουν αν είχε φύγει από την Ελλάδα. Τότε ήρθαν στο διαμέρισμα και προσήγαγαν τα δύο άτομα στην γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής. Εκεί ο πολωνός ομολόγησε τα πάντα με χαρακτηριστική ψυχραιμία. 
 

Πηγή: skai.gr