Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 7χρονου στην Κυψέλη-Τους αποδοκίμασαν συγκεντρωμένοι

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έφτασαν λίγο μετά τις έντεκα το πρωί η 29χρονη και ο 33χρονος σύντροφος της που κατηγορούνται για την δολοφονία του 7χρονου στην Κυψέλη.

Και οι δυο αναμένεται να  απολογηθούν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από κοινού ενώπιον της 12ης τακτικής ανακρίτριας.

Κατά την άφιξη τους συγκεντρωμένοι που βρίσκονταν στο σημείο τους γιούχαραν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία σχετικά με την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του 7χρονου στην Κυψέλη από τη μητέρα του και τον σύντροφό της, το παιδί δολοφονήθηκε το 2017 και το έκρυψαν σε μια εργαλειοθήκη στη βεράντα του σπιτιού.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, ο 33χρονος που συζούσε με την 29χρονη σε δώμα οικίας στην Αθήνα, κακοποίησε τον 7χρονο με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της κακοποίησης ήταν παρούσα και η 29χρονη, η οποία δεν προέβη σε καμία ενέργεια προκειμένου να αποτρέψει την ανθρωποκτονία. Στη συνέχεια ο 33χρονος έφτιαξε στη σκεπή του δώματος, αυτοσχέδια κατασκευή όπου τοποθέτησε τη σωρό του 7χρονου. Φεύγοντας από το σπίτι που διαπράχθηκε η ανθρωποκτονία ο 33χρονος τοποθέτησε την σορό σε εργαλειοθήκη που πήρε μαζί του.

Στη συνέχεια νοίκιασε διαμέρισμα στην Αθήνα και τοποθέτησε την εργαλειοθήκη σε αποθηκευτικό χώρο ξύλινου καναπέ, στο μπαλκόνι του σπιτιού.

Σήμερα το πρωί διενεργήθηκε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού έρευνα στο ανωτέρω διαμέρισμα και ανευρέθη στον αποθηκευτικό χώρο καναπέ, στη βεράντα του διαμερίσματος, εργαλειοθήκη που περιείχε δύο σακούλες με ανθρώπινα οστά.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία και εξεδόθη ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη η 29χρονη.

Οι εικόνες της φρίκης

Η αστυνομία δημοσίευσε φωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκε το 7χρονο αγοράκι, καθώς επίσης και της εργαλειοθήκης.

Κακοποιούταν και το 2ο παιδί της 29χρονης

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ η ιστορία ξεκινά από το 2015 όταν έφυγε ο πολωνός βιολογικός πατέρας του 7χρονου αγοριού αφήνοντας πίσω την 29χρονη με τα 2 παιδιά τους. Στην συνέχεια η τελευταία σύναψε σχέση με τον 33χρονο Πολωνό.

Το 2018 διαπιστώθηκε από τους δασκάλους του σχολείου που πήγαινε η 10χρονη τότε κόρη της 29χρονης πως κακοποιούταν καθώς είδαν σημάδια πάνω της, με αποτέλεσμα να ενημερώσουν την εισαγγελία ανηλίκων και το κορίτσι να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

Όταν η εισαγγελία αναζήτησε και το 2ο παιδί, το αγόρι, η μητέρα ισχυρίστηκε ότι είναι στην Πολωνία με τον πατέρα του. Ωστόσο, το φθινόπωρο του 2021 ξεκίνησαν ξανά οι έρευνες της αστυνομίας κατόπιν πληροφορίας που έδωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για εγκληματική ενέργεια σε κάποιο μέλος της συγκεκριμένης οικογένειας.

Οι αρχές βρήκαν άτομα από το περιβάλλον του βιολογικού πατέρα τα οποία δεν επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της μητέρας και στην συνέχεια οι έρευνες οδήγησαν στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του 7χρονου αγοριού από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και συνελήφθη. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία και εξεδόθη ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη η 29χρονη.

Πηγή: skai.gr