Στην ανακρίτρια ο 22χρονος «Ντίνος» για την δολοφονία του Άλκη

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών οδηγείται σήμερα ο 22χρονος, με το όνομα "Ντίνος" που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων και παραδόθηκε χθές το πρωί στην ΕΛ.ΑΣ

Ο 22χρονος είναι ο οδηγός του τρίτου οχήματος στο οποίο βρέθηκε ένας σουγιάς.

Κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του και θα ενεργοποιηθεί σήμερα.

Ακολούθως θα παρουσιαστεί ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, από την οποία αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με το ένταλμα, διώκεται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, όπως επίσης για οπλοκατοχή.

Είναι ο 12ος κατηγορούμενος για το άγριο έγκλημα που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για Έλληνα που ζει στη Θεσσαλονίκη, 21ος ετών, και ήταν ο οδηγός του 3ου ΙΧ.. στο οποίο επέβαινων ο 25χρονος Αθηναίος με το μαχαίρι τύπου καραμπίτ,  ο 21χρονος με το δρεπάνι και ένας 23χρονος με ένα στυλιάρι.

Ήδη οι 11 συγκατηγορούμενοί του απολογήθηκαν και κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τελευταίο - χθες το απόγευμα - τον 20χρονο, αλβανικής καταγωγής, που είχε διαφύγει στην πατρίδα του αλλά εν συνεχεία παραδόθηκε στις ελληνικές διωκτικές αρχές.

«Δεν ήξερα»

«Δεν ήξερα ότι οι συγκατηγορούμενοι μου μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα. Ήμουν συνέχεια μέσα στο αυτοκίνητο, σε απόσταση 30 μέτρων από την επίθεση και δεν είχαν καν οπτική επαφή» φαίνεται πως κατέθεσε στις αρχές 

Ο 22χρονος παραδόθηκε αυτοβούλως στις 08:30 στο αστυνομικό τμήμα Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός κατέθετε επί 6 ώρες στην ασφάλεια της Θεσσαλονίκης, με την οικογένειά του να υποστηρίζει πως βρέθηκε τυχαία στο σημείο της επίθεσης..

«Δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας. Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου. Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο» αναφέρει συγκεκριμένα η οικογένεια.

Τον βρήκαν από το αμάξι

Ο 21χρονος αναγκάστηκε να παραδοθεί αφού οι αρχές είχαν πλέον φτάσει στα ίχνη του.

Αναλυτικότερα η αστυνομία είχε εντοπίσει πλέον το όχημα που οδηγούσε το «τάγμα θανάτου» που επιτέθηκε στον 19χρονο και την παρέα του έπειτα από διεξοδική έρευνα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Συγκεκριμένα, δεδομένου ότι οι αρχές ήταν σε θέση να γνωρίζουν μόνο το αριθμητικό μέρος της πινακίδας, αξιοποίησαν βίντεο από κάμερες ασφαλείας καθώς και μαρτυρίες.

Αφού ταυτοποίησαν και το γραμματικό μέρος της πινακίδας, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν τον πραγματικό κάτοχο του αυτοκινήτου ο οποίος είναι ο πατέρας του 12ου κατηγορούμενου.

Στις αρχές και ο 20χρονος που είχε φύγει για Αλβανία

Την ίδια ώρα ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές πριν από λίγες ημέρες, πέρασε το κατώφλι του ανακριτή. 

Υποστήριξε πως είχε περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση, ότι δεν κρατούσε μαχαίρι και πως – ούτε αυτός - χτύπησε τον Άλκη.

«Έφτασα στο σημείο, κατά την επίθεση και κυνήγησα τον πιο εύσωμο που τράπηκε σε φυγή. Είδα αυτόν που χτύπησε με το δρεπάνι και είδα και εκείνον που χτυπούσε με μαχαίρι. Στην πρώτη σειρά ήταν και αυτός που είχε το (μαχαίρι) καραμπίτ ενώ ήταν και άλλοι γύρω από αυτούς» κατέθεσε συγκεκριμένα και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Πηγή: skai.gr