Δολοφονία 17χρονου στη Μάνδρα: Πώς οι αρχές «έλυσαν το κουβάρι» της αδελφοκτονίας- Ο τραγικός επίλογος

Πέρασαν λιγότερο από 24 ώρες ώστε ο 14χρονος να λυγίσει και να ομολογήσει πως αυτός είναι ο δολοφόνος.

Μάκης Συνοδινός

Με την ομολογία του 14χρονου πως αυτός «έκοψε» το νήμα της ζωής του 17χρονου αδερφού του, γράφτηκε ο τραγικός επίλογος στο θρίλερ που εκτυλίχτηκε στη Μάνδρα Αττικής.

Πέρασαν λιγότερο από 24 ώρες ώστε ο 14χρονος να λυγίσει και να ομολογήσει πως αυτός είναι ο δολοφόνος.

«Εγώ τον σκότωσα κατά λάθος. Τον πέρασα για αγριογούρουνο» ήταν τα λόγια που είπε στους αστυνομικούς του ανθρωποκτονιών εχτές το μεσημέρι, όταν κλιμάκιο της ασφαλείας πραγματοποιούσε νέα έρευνα στη στάνη της οικογένειας.

Οι υποψίες των έμπειρων αξιωματικών της ΕΛΑΣ από την αρχή είχαν πέσει στον 14χρονο καθώς βρισκόταν εξαφανισμένος.

Όταν την Πέμπτη το απόγευμα κατάφεραν να τον εντοπίσουν τον μετέφεραν στα γραφεία της ασφαλείας της ΓΑΔΑ μαζί με τον πατέρα του για να δώσουν κατάθεση.

Σε μια μαραθώνια κατάθεση που διήρκησε όλη τη νύχτα ο 14χρονος δεν ομολόγησε τον φόνο του αδερφού του, αλλά έπεσε σε αντιφάσεις στις πιεστικές ερωτήσεις των αστυνομικών.

Η αντίφαση που ενίσχυσε τις υποψίες των αστυνομικών ήταν όταν περιέγραψε διαφορετικό τόπο επιστροφής του.

Στην αρχή υποστήριξε πως χάθηκε με τον αδερφό του όταν είχαν πάει για τα πρόβατα. Τον αναζήτησε αλλά δεν τον εντόπισε και έτσι γύρισε στο σπίτι. Λίγο αργότερα κατέθεσε πως όταν έχασε τον 17χρονο, γύρισε στη στάνη.

Η υποψία αυτή ήταν αρκετή ώστε εχτές το μεσημέρι να μεταβεί εκ νέου κλιμάκιο της ασφαλείας στη στάνη για να πραγματοποιήσει νέα έρευνα .

Ένα ακόμη στοιχείο που δεν μπορούσε να εξηγήσει ο 14χρονος ήταν το πως βρέθηκε στη στάνη αλλά και σε ποιον ανήκει μια δερμάτινη θήκη η οποία παρέπεμπε σε θήκη φύλαξης φυσιγγίων. 

Όσον αφορά τον πατέρα του θύματος αλλά και του δράστη, ψευδώς κατέθεσε πως δεν κατείχε κυνηγετικό όπλο αφού από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως είχε κυνηγετική καραμπίνα η οποία όμως δεν είχε άδεια.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον πατέρα να παραδεχτεί την ύπαρξη του όπλου ενώ φέρεται να είπε στους άντρες του ανθρωποκτονειών «το απέκρυψα γιατί δεν είχε άδεια και φοβόμουν» ενώ υποστήριξε πως το είχε κρυμμένο σε μια παλιά συρταριέρα και δεν είχε καταλάβει πως έλειπε. Αργά το βράδυ διατάχθη η σύλληψη με τις κατηγορίες : για παράβαση του νόμου περί όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Μπορεί οι εξελίξεις στην υπόθεση να είναι ραγδαίες καθώς υπάρχει ομολογία και σύλληψη του δράστη, ωστόσο ο φάκελος παραμένει ανοιχτός από την ασφάλεια καθώς υπάρχουν κενά στις καταθέσεις του 14χρονου αλλά και ερωτήματα όπως πως μπορεί ένα παιδί να χρησιμοποιήσει μια καραμπίνα.

Ένα ακόμη σημείο που αναμένεται να πέσει φως πιθανόν και σήμερα από την ιατροδικαστική εξέταση, είναι πόσα τραύματα έφερε ο 17χρονος καθώς εμφανές είναι ένα τραύμα που φέρει στον αυχένα.

Υπενθυμίζεται πως τα φυσίγγια που βρέθηκαν δίπλα στη σωρό του είναι δύο. Και τα δύο από καραμπίνα.