Κλείσιμο

Διχάζει ο Μητροπολίτης Σιάτιστας: Με τις εκτρώσεις σκοτώνουμε παιδιά (vid)

Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιου, ο οποίος επικρίνοντας όσες γυναίκες επιλέγουν την άμβλωση, είπε πως «φέρνουμε στον κόσμο παιδιά αλλά τα σκοτώνουμε».

Μάλιστα ο Μητροπολίτης χαρακτήρισε τις εκτρώσεις «πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα» και επιχειρώντας να εξηγήσει το σκεπτικό του δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Οι εκτρώσεις, δυστυχώς, είναι η πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα. Αν και πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι παιδί που δεν έχει γεννηθεί δεν είναι παιδί, άρα οι εκτρώσεις δεν σκοτώνουν ανθρώπους. Απλά βγάζουμε εκτός μάχης γονιμοποιημένα κύτταρα. Έτσι λένε τα παιδιά μας, γονιμοποιημένα κύτταρα».

Απορία προκαλεί η αναφορά του Μητροπολίτη Αθανάσιου, πως τα γονιμοποιημένα κύτταρα χρησιμοποιούνται από τις βιομηχανίες καλλυντικών.

«Τώρα πως αυτά τα γονιμοποιημένα κύτταρα, έχουν τόσο μέγεθος και χρησιμοποιούνται από τις βιομηχανίες καλλυντικών, δεν το καταλαβαίνω. Δυστυχώς ενώ άλλοι άνθρωποι τιμούν τη γέννηση των παιδιών, που είναι δημιουργία, συνδημιουργία, εμείς στην Ελλάδα όχι μόνο δεν την τιμούμε αλλά την καταδικάζουμε», τόνισε μιλώντας χθες Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Σιάτιστας.

Η εμπρηστική ομιλία του μητροπολίτη, γίνεται στον απόηχο της θύελλας αντιδράσεων για τις αφίσες που εμφανίστηκαν στο μετρό κατά των αμβλώσεων από την οργάνωση «Αφήστε με να ζήσω». Μετά το σάλο που προκλήθηκε με εντολή του υπουργείου Μεταφορών, δόθηκε εντολή στη ΣΤΑΣΥ να κατέβουν οι αφίσες από τους χώρους του μετρό.

Ακούστε το εν λόγω απόσπασμα της ομιλίας του Μητροπολίτη στο 3'34'' από το radiosiatista.

Πηγή: skai.gr