Ανοίγει ξανά την Πέμπτη η Διώρυγα της Κορίνθου μετά από 8 μήνες εργασιών (φωτογραφίες) 

Ο Ισθμός είχε κλείσει τον Οκτώβριο του 2022 για εργασίες αποκατάστασης μετά από συνεχόμενες κατολισθήσεις βράχων στα ύδατα που δυσχέραιναν την διέλευση των πλοίων

Από την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023 θα είναι ξανά διαθέσιμη για τη ναυσιπλοΐα η Διώρυγα της Κορίνθου, μετά από 8 μήνες εργασιών αποκατάστασης καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των έργων. 

isumos

ισθμος

Η Διώρυγα είχε κλείσει τον Οκτώβριο του 2022 για εργασίες αποκατάστασης μετά από συνεχόμενες κατολισθήσεις βράχων στα ύδατα που δυσχέραιναν την διέλευση των πλοίων, με σκοπό την θωράκισή της.

ισθμοσ

Η διέλευση των πλοίων θα επιτρέπεται έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2023, οπότε και θα διακόψει και πάλι για λίγους μήνες τη λειτουργία της, καθώς την περίοδο εκείνη η διέλευση των πλοίων είναι πολύ περιορισμένη, οπότε και θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του έργου.

ισθμοσ

Επιπρόσθετα από την 1η Ιουνίου θα είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας  οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Διώρυγας, όπου θα παρέχεται η δυνατότητα Υπολογισμού των τελών διέλευσης, η δυνατότητα Ηλεκτρονικής Αναγγελίας άφιξης και τέλος η δυνατότητα πληρωμής. 

ισθμος

ισθμος

Απ’ την 1η Οκτωβρίου, οι εργασίες θα εισέλθουν στο τελικό στάδιο και εκτιμάται, ότι τον Φεβρουάριο του 2024, η Διώρυγα της Κορίνθου, θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Πηγή: skai.gr