Δίωξη για βιασμό γυναίκας ηθοποιού άσκησε η Εισαγγελία σε γνωστό σκηνοθέτη-Τι απαντά ο συνήγορος του κατηγορούμενου    

To αδίκημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 - Ο σκηνοθέτης είχε κληθεί για εξηγήσεις το καλοκαίρι που πέρασε 

Ποινική δίωξη για βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2010 άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου μετά από τη διερεύνηση μήνυσης που υπέβαλε σε βάρος του γυναίκα ηθοποιός.

Ο σκηνοθέτης είχε κληθεί σε εξηγήσεις από τον εισαγγελέα το περασμένο καλοκαίρι και είχε αρνηθεί όσα του καταλογίζει η ηθοποιός και είχε προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος της.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου σκηνοθέτη, Νίκος Βιτώρος, με δήλωσή του αναφέρει: «Ο Κώστας Κωστόπουλος, από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και, με αίτησή του, ζήτησε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση της μήνυσης που κατατέθηκε σε βάρος του. Ταυτοχρόνως, υπέβαλε έγκληση σε βάρος της μηνύτριας για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Ήδη, σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου, της τηλεόρασης και του πολιτισμού, που έχουν συνεργασθεί με τον κ. Κωστόπουλο, έσπευσαν να καταθέσουν υπέρ του.

Η διενέργεια της τακτικής ανάκρισης θα αναδείξει όλα τα ψεύδη, τα κενά και τις αγεφύρωτες αντιφάσεις, όπως ήδη έχουν επισημανθεί από τη σχετική εισαγγελική παραγγελία, τα ερωτήματα της οποίας ουδέποτε απαντήθηκαν από τη μηνύτρια. Είναι αυτονόητο ότι από την πλευρά μας δεν θα δημοσιοποιήσουμε κανένα στοιχείο από το αποδεικτικό υλικό της υπόθεσης. Θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε την διαδικασία, διαχωρίζοντας την πραγματική απονομή της δικαιοσύνης από την εκμετάλλευσή της μέσω της ευκαιριακής δημοσιότητας».

Η ηθοποιός καταγγέλλει ότι ο σκηνοθέτης τη βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του, στις αρχές του 2010, όταν, αφού είχαν βγει για δείπνο, της είχε προτείνει να συνεχίσουν το βράδυ τους σε κλαμπ όπου βρίσκονταν κοινοί γνωστοί τους. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα ο κατηγορούμενος είχε οδηγήσει το όχημα σε απόμερο σημείο.

Πηγή: skai.gr