Δήμος Γλυφάδας: Εκδήλωση το απόγευμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα

«Όταν υπάρχει ΒΙΑ εκεί που περιμένεις την ΑΓΑΠΗ»

Με εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στο Κινηματοθέατρο «Μ. Μερκούρη» (Ανατ. Ρωμυλίας 123) ο Δήμος Γλυφάδας τιμά την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο επιδεινώθηκε δραματικά μέσα από τις συνθήκες εγκλεισμού λόγω κορονοϊού και χαρακτηρίζεται πλέον «παγκόσμια πανδημία».

Σύμφωνα με έρευνες και επίσημα στοιχεία, μία στις τέσσερις Ελληνίδες και μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως πέφτει θύμα κακοποίησης στη διάρκεια της ζωής της.

Η κλιμακούμενη κοκοποιητική συμπεριφορά ξεκινά με λεκτικές παρενοχλήσεις, συναισθηματική - ψυχική - σωματική κακοποίηση και σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει ως τη δολοφονία, τη «γυναικοκτονία», την πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας.

Τον Δεκέμβριο του 1991 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, με σκοπό να αναδείξει το μείζον αυτό ζήτημα.

Στη Γλυφάδα τιμάται η παγκόσμια αυτή ημέρα, με εκδήλωση που διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με στόχο την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και την έγκυρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση τους, από εκπροσώπους φορέων που εργάζονται πάνω στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Γιατί, η έμφυλη βία δεν αντιμετωπίζεται με ανοχή, δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση και αφορά όλους μας.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα.

Θα μιλήσουν ο Αστυνόμος Β΄ Νικόλαος-Απόστολος Βασιλείου, η Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας Ευφροσύνη Σπανέα και η καλλιτέχνης, ιδρύτρια του Κινήματος για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας «strong me» Ασπασία Θεοφίλου.

Υπεύθυνη της δράσης είναι η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, ψυχολόγος Λένα Δεναξά, η οποία θα συντονίσει την εκδήλωση συνεπικουρούμενη από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας Γεωργία Τσιώλη και Ίριδα Παναγιωτοπούλου.

Πηγή: skai.gr