Δημόπουλος στον ΣΚΑΪ: Ερωτήματα για την ασφαλή έναρξη των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Ερωτήματα για το κατά πόσον τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου δημιουργούν τα καθημερινά στοιχεία για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας όπως επισήμανε στον ΣΚΑΪ  ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής, Θάνος Δημόπουλος Αθανάσιος Δημόπουλος.

«Έχουμε ένα αυξημένο ιικο φορτίο, ιδιαιτέρα στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι θετικό το γεγονός ότι τα νούμερα είναι μεν τριψήφια αλλά δεν έχουμε εκθετική αύξηση σε αυτή τη φάση, αλλά παρόλα αυτά έχουμε σημαντικό επιπολασμό που δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσον θα μπορέσουν τα σχολεία να αρχίσουν στις 7 Σεπτεμβρίου με ασφάλεια» ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Πάντως, ο κ. Δημόπουλος παρέπεμψε για τις οποίες αποφάσεις στις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η  όποια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου τη  Δεύτερα, στις 4 το απόγευμα. «Σίγουρα λαμβάνονται υπόψιν όλα τα δεδομένα ακόμα και αυτά που θα προκύψουν το Σαββατοκύριακο» τόνισε.

«Θα ήθελε κανείς από την ολοκλήρωση της επιστροφής των εκδρομέων μέχρι το τέλος Αυγούστου να υπάρχουν μια ή δύο εβδομάδες που θα λειτουργήσουν ως buffer, δηλαδή να μην έχουμε μεγάλη κινητικότητα επομένως ασυμπτωματικά άτομα να πάψου να μεταδίδουν» εξήγησε ο πρύτανης. 

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων , οι οποίες έχουν γίνει δεκτές από την κυβέρνηση οι  εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο θα φορούν μάσκα. 

Παράλληλα θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων και  θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.

Πηγή: skai.gr