ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα ύψους 177.250 ευρώ και καταστροφή 27.097 τεμαχίων απομιμητικών ειδών

Πρόστιμα συνολικού ύψους 177.250 ευρώ επέβαλε η Διυπηρεασιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), μετά από ελέγχους σε ηλεκτρονικά καταστήματα, βιοτεχνίες και αποθήκες προμηθευτών ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα ενώ κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 27.097 τεμάχια απομιμητικών ειδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ το χρονικό διάστημα από 28 Φεβρουαρίου 2022 έως και σήμερα, 4 Μαρτίου 2022, στελέχη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, διενήργησαν ελέγχους σε ηλεκτρονικά καταστήματα, βιοτεχνίες και αποθήκες προμηθευτών ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα και Σέρρες, σε συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Θεσσαλονίκης (ΕΛΥΤ) της ΑΑΔΕ και με τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν (σε ανακύκλωση) 27.097 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, υπόδησης, εσώρουχα, τσάντες και λοιπά αξεσουάρ, παιχνίδια, αρώματα, καθώς και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας κ.α.

Επιβλήθηκαν ενώ άρχεται η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτων που εμπορεύονταν και διακινούσαν τα απομιμητικά είδη από την Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ' εφαρμογή της παρ. 1ζ, του άρθρου 10, του ν.4712/2020 ('Α 146).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ