Δήμας για Ιακωβίδη: Συγγνώμη Θοδωρή - Aναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν για τα δάκρυά του

Λίγη ώρα μετά την προσπάθειά του στο δεύτερο γκρουπ των 96κ. της Άρσης Βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Θοδωρής Ιακωβίδης με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε την απόσυρσή του με την ενεργό δράση.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η προετοιμασία του, ήταν ο λόγος που οδήγησαν τον Έλληνα Ολυμπιονίκη στην απόφαση αυτή.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας άρσης βαρών, Πύρρος Δήμας, έσπευσε μέσω twitter να ζητήσει συγγνώμη από τον Ιακωβίδη, αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.

Παράλληλα, ο πρώην αρσιβαρίστας και κάτοχος τριών χρυσών μεταλλίων και ενός χάλκινου σε τέσσερις Ολυμπιάδες (1992, 1996, 2000, 2004), τόνισε πως σαν ομοσπονδία και κράτος πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο και να στηρίξουμε έμπρακτα τους αθλητές.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Πύρρος Δήμας:

«Είμαι μέρος του ελληνικού αθλητισμού και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν για τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη στο Τόκυο. Μπορώ να σας αναλύσω την κατάσταση στην ΕΟΑΒ από το 2004 και μετά για να βγάλετε οι ίδιοι τα συμπεράσματα σας.

Από τα Ολυμπιακά Ακίνητα που έμειναν αναξιοποίητα στην ντροπή του 2008, από την οικονομική κρίση στην πολιτική στοχοποίηση του 2015. Πιστεύω πως η ιστορία του Θοδωρή είναι με έναν τρόπο αυτή η ιστορία των δυσκολιών που περάσαμε τα 10 τελευταία χρόνια.

Τα λάθη μου αρκετά, αλλά όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη. Οι ευθύνες μου μεγάλες. Τώρα ακόμα μεγαλύτερες. Με συγχωρείς Θοδωρή. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Για τον Ιακωβίδη και κάθε Ιακωβίδη».

Πηγή: sport-fm.gr