Δήμαρχος Ωρωπού: Η συμπεριφορά στην ηλικιωμένη θυμίζει μεσαίωνα, θυμίζει Άουσβιτς και ντροπιάζει όλο το κόσμο

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης για το απάνθρωπο περιστατικό σε βάρος ηλικιωμένης από το πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου

Μάκης Συνοδινός

Για συμπεριφορές που παραπέμπουν στο μεσαίωνα μίλησε στο skai.gr ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, σχολιάζοντας το περιστατικό σε βάρος ηλικιωμένης από πλήρωμα ασθενοφόρου που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, παράλληλα με την παρέμβαση του εισαγγελέα, αλλά και την κίνηση των διαδικασιών για την απόλυση του ενός εκ των δύο μελών του πληρώματος που εργάζεται παράλληλα σε δημόσιο νοσοκομείο. 

Ο κ.Γιασημάκης, είπε στο skai.gr: 

«Όπως γνωρίζετε, το περιστατικό αυτό εγώ το έμαθα χθες το απόγευμα αργά. Με το που ενημερώθηκα από το διαδίκτυο κι είδα τη φωτογραφία, επικοινώνησα με τη κοινωνική υπηρεσία του δήμου και με τη συγκεκριμένη εταιρεία η οποία έχει τη λειτουργία και τη χρήση του ασθενοφόρου μας, για να δούμε αν αυτό το πρόβλημα ισχύει. Μου είπαν ότι θα με καλέσουν σε λίγο.Με κάλεσαν μετά από μισή ώρα-τρία τέταρτα περίπου και μου είπαν ότι όντως είναι έτσι. Το επόμενο που έκανα ήταν να έρθω στο γραφείο μου να φωνάξω τις γραμματείς και χθες το βραδύ να βγάλω μια απόφαση για Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία από σήμερα το πρωί στις 9 έχει ξεκινήσει και διενεργείται και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στα γραφεία του δήμου, διενεργείται η ένορκη διοικητική εξέταση καθώς έχουν προσέλθει οι εμπλεκόμενοι. Θέλω όμως να πω και κάτι ακόμα. Το περιστατικό αυτό είναι τραγικό. Θυμίζει μεσαίωνα, θυμίζει Άουσβιτς και ντροπιάζει όλον τον κόσμο και δεν υπάρχει καμία, μα καμία δικαιολογία ότι κι αν επικαλεστούν. Δικαιολογία δεν υπάρχει. Είναι ντροπή αυτό το πράγμα που έγινε».

Πηγή: skai.gr