Δήμαρχος Ιστιαίας: Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η αναστήλωση της Β. Εύβοιας θα γίνει εθνικός στόχος

Τη διαβεβαίωση ότι η «αναστήλωση» της Βόρειας Εύβοιας θα γίνει εθνικός στόχος έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον δήμαρχο Ιστιαίας, Γιάννη Κοτζιά, σύμφωνα με ανάρτηση του τελευταίου στο facebook. 

Όπως ανέφερε μετά από συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, στην οποία εξέθεσε τα προβλήματα της περιοχής, θα στηριχτούν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας με κάθε μέσο και τρόπο και τα χαμένα εισοδήματα θα εξασφαλισθούν. 

«Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε μακρά συνομιλία μου με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Εξέθεσα την κατάσταση και τα προβλήματα. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η «αναστήλωση» της Βόρειας Εύβοιας θα γίνει εθνικός στόχος. Θα στηριχτούν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας μας με κάθε μέσο και τρόπο και ότι τα χαμένα εισοδήματα θα εξασφαλισθούν. Τα πρώτα μέτρα θα ανακοινωθούν άμεσα. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο μέτωπο, για να σώσουμε ότι μπορούμε. Ο μεγάλος αγώνας είναι η επόμενη μέρα. Καλή δύναμη σε όλους μας», σημείωσε. 

 

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Δήμαρχο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη. 

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους Δημάρχους για τις καταστροφές στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, τόνισε ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα στους πληγέντες από την πυρκαγιά, τους διαβεβαίωσε ότι θα ανακοινωθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων καθώς και για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την ανασυγκρότηση της περιοχής.

Πηγή: skai.gr