Δήμαρχος από τον πρώτο γύρο στον Βόλο ο Αχιλλέας Μπέος

Τις επαναληπτικές εκλογές "από τον καναπέ τους" θα παρακολουθήσουν οι κάτοικοι του Βόλου, αφού από τον α' γύρο εξελέγη δήμαρχος ο Αχιλλέας Μπέος με ποσοστό πάνω από 57%, κάνοντας την έκπληξη για το μέγεθος της νίκης του και την απόλυτη επικράτησή του έναντι των πολιτικών του αντιπάλων που έλαβαν πολύ χαμηλά ποσοστά.

Από χθες, δήμαρχο εξέλεξαν και στον δήμο Ρήγα Φερραίου (Βελεστίνο), τον Δημήτρη Νασίκα με ποσοστό 56,73%, που κατέβηκε ως ανεξάρτητος αλλά προερχόμενος από την ΝΔ.

Σκληρή και αμφίρροπη μάχη αναμένεται, όμως, να δοθεί στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Μαγνησίας, τον δήμο Αλμυρού, όπου θα αναμετρηθούν την προσεχή Κυριακή, ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης (38,0%) με τον Ε. Χατζηκυριάκο (36,4%).

Αναμετρήσεις στον β' γύρο θα γίνουν και στους υπόλοιπους δήμους της Μαγνησίας με το μεγάλο ενδιαφέρον να στρέφεται στην Σκιάθο όπου επικράτησε ο "πρωτάρης" Θοδωρής Τζούμας με 45,5% έναντι 41% που έλαβε ο πρώην δήμαρχος Νίκος Πλωμαρίτης.

Στην Σκόπελο, στον β' γύρο θα αναμετρηθούν ο έως τώρα δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης που έλαβε το 40,7% με τον Δημήτρη Ευσταθίου που έλαβε το 38,4%.

Στην Αλόννησο, η μάχη ήταν αμφίρροπη, κρίθηκε στα σημεία και θα αναμετρηθούν στον β' γύρο ο νυν δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης (39,5%) με τον κ. Τσουκανά (32,5%).

Στον δήμο Νοτίου Πηλίου, για λίγες ψήφους δεν εξελέγη από τον α΄γύρο ο Μιχάλης Μιτζικός που έφθασε στο 47% και θα αναμετρηθεί με τον κ. Παπαδημητρίου που τον εμπιστεύθηκε το 31% των ψηφοφόρων.

Στη Ζαγορά, για τον δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου θα αναμετρηθούν ο νυν δήμαρχος κ. Κουτσάφτης που έλαβε το 47% με την κ. Σαμαρά που έλαβε το 41,5%.