Δικηγόρος Πέτρου Φιλιππίδη στο skai.gr για την αποφυλάκισή του: «Είναι μια απόφαση δικαιοσύνης»

Πέτρος Φιλιππίδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης από τα ξημερώματα νοσηλεύεται φρουρούμενος στο γενικό κρατικό Νίκαιας καθώς υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο. 

Του Μάκη Συνοδινού

Με περιοριστικούς όρους αποφυλακίζεται ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης.

«Ακόμη δεν έχει πληροφορηθεί την απόφαση του δικαστηρίου, τώρα πηγαίνουν στο νοσοκομείο οι συγγενείς του για να την ανακοινώσουν» λέει στο skai.gr η συνήγορός του Κική Πακιρτζίδου ενώ όσον αφορά την απόφαση λέει ότι «είναι μια απόφαση δικαιοσύνης, είναι μια απόφαση η οποία είναι σε απόλυτη αρμονία με το σύνολο του αποδεικτικού υλικού και φέρνει μια ισορροπία σε μια αδικία που έγινε στον χρόνο που επιβλήθη η προσωρινή κράτηση του».

«Το δικαστήριο σήμερα αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν λόγοι για να συνεχίσει να παραμένει κρατούμενος και αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους», τόνισε.

Το δικαστήριο επέβαλλε στον Πέτρο Φιλιππίδη τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 2 φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ για την οποία εγγύηση έδωσε προθεσμία να καταβληθεί εντός 10 ημερών.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης από τα ξημερώματα νοσηλεύεται φρουρούμενος στο γενικό κρατικό Νίκαιας καθώς υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο. 

Πηγή: skai.gr