Δικηγόρος Αναγνωστόπουλου: Δεν υπήρχε προσχεδιασμός- Η δολοφονία της Καρολάιν έγινε εν βρασμώ

Δικηγόρος Αναγνωστόπουλου: Δεν υπήρχε προσχεδιασμός- Η δολοφονία της Καρολάιν έγινε εν βρασμώ

«Δεν υπήρχε προσχεδιασμός και προμελέτη» στη δολοφονία της Καρολάιν Κάουτς δήλωσε ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννιδης, μετά τη διακοπή της δίκης σημειώνοντας ότι ο εντολέας του διέπραξε το έγκλημα εν βρασμώ και υπό καθεστώς έντονης φόρτισης.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος των γονιών της Καρολάιν αναφέρθηκε στη μικρή Λυδία που μεγαλώνει με τους παππούδες της στην Αλόννησο επισημαίνοντας ότι «είναι ένα χαρούμενο παιδί». 

Ο κ.Αθανάσιος Χαρμάνης τόνισε ότι «ο κύριος Κράουτς δεν μπορεί να μετακινηθεί. Και η μητέρα της Καρολάιν -όπως είπαν οι ειδικοί- στη θέα του δολοφόνου της κόρης της που επί 40 μέρες θρηνούσε μαζί της για τον θάνατο της κόρης της είναι βέβαιο ότι θα διαταράξει την ψυχική της υγεία που είναι ακρογωνιαιος λίθος για την ανατροφή της της μικρής Λυδίας που είναι σήμερα δύο ετών. Το παιδί παρακολουθείται σε αραιότερα διαστήματα από γιατρούς, μεγαλώνει και είναι ένα χαρούμενο παιδί». 

Στο δικαστήριο το παρών έδωσε και το Φιλοζωικό σωματείο Μαραθώνα που είχε δώσει προς υιοθεσία στην Καρολάιν την σκυλίτσα Ρόξυ που σκότωσε ο κατηγορούμενος. Σε δηλώσεις της, η εκπρόσωπος του Σωματείου τόνισε πως είναι αποδεδειγμένο από διεθνείς έρευνες ότι το πρώτο στάδιο της ενδοοικογενειακής βίας είναι η κακοποίηση ζώων. Το Σωματείο ζητά την παραδειγματική τιμωρία του 34χρονου και για τη θανάτωση της Ροξυ.

Σημειώνεται ότι η δίκη διεκόπη για τις 12 Απριλίου. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ