Κλείσιμο

Δίκη Χρυσής Αυγής- Γερμενής: Είμαι υπάλληλος του Λαγού με μισθό 525 ευρώ

Του Δημήτρη Δαμιανού

Τους λόγους για τους οποίους ζητεί την αναστολή της ποινής του εξέθεσε στο δικαστήριο ο Γιωργος Γερμενής. «Μετά το 18μηνο στη φυλακή, είχα βαρύτατους περιοριστικούς όρους. Τους τήρησα όλα τα χρόνια. Έχω δυο ανήλικα παιδιά 4 και 8 ετών. Η μεγάλη μου κόρη βίωσε άσχημα την προφυλάκιση μου. Σέβομαι την απόφαση και το δικαστήριο σας αλλά δεν συμφωνώ με το περιεχόμενο της. Θέλω να παλέψω στο Εφετείο» ανέφερε.

Ο ίδιος έκανε λόγο για στιγματισμό μου, υποστηρίζοντας ότι πέρασε δύσκολα το προηγούμενο διάστημα. «Το τελευταίο τρίμηνο είμαι εξωτερικό συνεργάτης του Λαγού του ευρωβουλευτή με μισθό 525 ευρώ. Κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου στο πανεπιστήμιο στην Αρχαιολογία» είπε στο δικαστήριο, συμπληρώνοντας: «Εγώ είμαι αρτοποιός. Δεν βρεθηκε ούτε ένας που να θέλει να με πάρει στη δουλειά του. Ευτυχώς βρεθηκε αυτή η θέση τώρα. Εγώ συντηρώ την οικογένεια μου»

Στο δικαστήριο ήρθε να καταθέσει και η μητέρα του Γιώργου Γερμενή. «Πρέπει να εργασθεί για τι δίνει διατροφή για τα παιδιά του. Δεν τον παίρνουν πουθενά να εργασθεί γιατί είναι υπόδικος. Για λόγους οικονομικούς πρέπει να μην μπει στην φυλακή. Ξέρω ότι βοηθάει τον Λαγό, όχι πολιτικά, αλλά κάπως σαν γραμματειακή υποστήριξη. Ο πατέρας του είναι 74 χρόνων χρειάζεται βοήθεια, εγώ έχω κάνει άλλο γάμο κι έχω και αλλά παιδιά

Ο δικηγόρος του γ.γερμενη ζήτησε από το δικαστήριο να του επιβληθεί κατ'οικον περιορισμός και "βραχιολακι", αντί της καθειρξης.