Δίκη Χρυσής Αυγής-Εισαγγελέας: Δεν παραπλάνησα – Δέχθηκα ανήθικες επιθέσεις

Η κ. Οικονόμου, εμμένει στην πρόταση της και ανέφερε πως δεν παραπλάνησε και δεν απέκρυψε τίποτα, ούτε για τους καταδικασθέντες που έχουν «λερωμένα» ποινικά μητρώα ούτε για τον Γιάννη Λαγό και την παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Της Ιωάννας Μάνδρου

Απάντηση εφ όλης της ύλης για την σκληρή κριτική που δέχθηκε μετά τη χθεσινή παρέμβαση της προέδρου της δίκης, έδωσε σήμερα η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.

Η εισαγγελέας τοποθετήθηκε στον απόηχο της χθεσινής παρέμβασης της προέδρου της Μαρίας Λεπενιώτη, ότι η εισαγγελέας δεν ανέφερε κατά την πρόταση της επί των αναστολών στην έκτιση των ποινών στοιχεία για "λερωμένα" ποινικά μητρώα για έντεκα κατηγορούμενους και βουλεύμα για παραβίαση από τον Ιωάννη Λαγό των περιοριστικών όρων.

Η εισαγγελέας επί μακρόν σήμερα έδωσε απαντήσεις για τις επικρίσεις για την πρόταση της τονίζοντας με νομικά επιχειρήματα ότι η θέση ήταν σωστή. (έχει προτείνει και επιμένει σε αυτό αναστολή στην έκτιση της ποινής για όλους τους καταδικασθέντες σε βαριές ποινές).

Επίσης χαρακτήρισε "ανήθικους" τους χαρακτηρισμούς που έχουν διατυπωθεί σε βάρος της, τονίζοντας ότι δέχεται, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου επιθέσεις "γιατί οι εισαγγελικές προτάσεις μου δεν είναι αρεστές".

Αναλυτικά για τους έντεκα με τα "λερωμένα" ποινικά μητρώα η εισαγγελέας ανέφερε ότι οι καταδίκες τους για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και λοιπά έχουν γίνει στο πλαίσιο της ένταξης τους στην εγκληματική οργάνωση, κατηγορία που δικάζεται από το παρόν δικαστήριο. Άλλωστε πρόσθεσε όλοι έχουν εκτίσει τις ποινές τους.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στον νέο ποινικό κώδικα που έχει καταστήσει ευνοϊκότερη την αναστολή στην έκτιση της ποινής για καταδικασθέντες, ενώ επανέλαβε, ότι οι καταδικασθέντες δεν είναι ύποπτοι φυγής, έχουν τηρήσει τους περιοριστικούς όρους, έχουν μόνιμη κατοικία και λοιπά.

Στη συνέχεια ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίστηκε στο δικαστήριο και κατήγγειλε, ότι κάποιος Δημήτρης Βαρζόπουλος, γενικός γραμματέας του τότε κυβερνητικού έργου επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά, είχε συνομιλίες πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα με άνθρωπο που μίλησε στη συνέχεια με τον Γιώργο Ρουπακιά.

Ο Κασιδιάρης, στη συνέχεια ανέφερε, ότι τα εν λόγω στοιχεία ( από την άρση του απορρήτου) είναι στη δικογραφία και δεν ελέγχθηκαν και ότι πρέπει τώρα να ελεγχθούν. Να κληθεί να καταθέσει να καταθέσει ο Δημήτρης Βαρζόπουλος και να ελεγχθούν οι επικοινωνίες του, κάνοντας λόγο για κυβερνητικές παρεμβάσεις στην υπόθεση.

Πηγή: skai.gr