Δίκη ψευτογιατρού- Μήτερα 16χρονου που πέθανε από θεραπείες του: Ροκάνισε την ζωή του παιδιού μου

«Σπατάλησε την ζωή του παιδιού μου.. Την ροκάνισε. Εμπιστεύτηκα την ζωή του σε έναν δολοφόνο. Πώς το άφησα να γίνει αυτό;», κατέθεσε με λυγμούς στην δίκη του «Δόκτορα Κόντου» η μητέρα του 16χρονου αγοριού, που κατέρρευσε έχοντας πέσει σε κώμα και αποστεωμένο, το 2017 καθώς είχε αφεθεί στις θεραπείες του «διακεκριμένου ογκολόγου» .

Η μητέρα του αγοριού κλαίγοντας γοερά κατέθεσε για την εμπιστοσύνη που έδειξε στον 48χρονο κατηγορούμενο και το ψυχικό κόστος που «πλήρωσε» για αυτό, αλλά και για το βάρος που νιώθει γιατί μέσω της δικής της οικογένειας ήρθε σε επαφή με τον «Dr Kontos» και η οικογένεια της 14χρονης που επίσης απεβίωσε παραδομένη στις δήθεν θεραπείες του: «Εγώ είμαι η αιτία, τον εμπιστεύτηκαν επειδή τον εμπιστευτήκαμε εμείς», είπε στο δικαστήριο.

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας ο «ψευτογιατρός» την έπεισε πως ο γιος της, με καρκίνο στον εγκέφαλο, θα ιαθεί πλήρως. Με 22 χιλιάδες ευρώ που του κατέβαλαν για τα αποστάγματα και τις ενέσεις που έκαναν στο παιδί, ο κατηγορούμενος όταν το αγόρι κατέρρεε σιγά σιγά τους έλεγε ότι όλα εξελίσσονται καλά.

Σύμφωνα με την μητέρα του παιδιού η επαφή της με τον «σπουδαίο επιστήμονα» έγινε μέσω «της δικηγόρου Αθηνών Μ.Γ. Μου είχε πει ότι έχει εμπιστευθεί ένα δικό της άνθρωπο, τον πατέρα της, σε ένα εξαιρετικό επιστήμονα και ότι ο πατέρας της πάει εξαιρετικά, πολύ καλύτερα, από ότι με τις χημειοθεραπείες. Θέλαμε πλήρη ίαση, να φύγουμε από αυτήν την περιπέτεια. Μας την υποσχέθηκε. Μου μίλησε με σπουδαία λόγια η δικηγόρος, για ένα μεγάλο βιογραφικό, ότι δεν είναι θέμα χρημάτων, ότι θέλει να βοηθήσει τον κόσμο. Πρώτο στίγμα, που πήρα από τη τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, είναι ότι υπάρχουν θεραπείες για λίγους που δεν μπορούν να τις έχουν όλοι οι άνθρωποι. Μου είπε "εγώ μπορώ να τις παράσχω". Εξέφρασα αμφιβολίες. Η απάντηση που πήρα είναι ότι υπάρχουν πρωτόκολλα, πειραματικά, εξειδικευμένα, αποκλειστικά για αυτόν τον ασθενή. Εμείς ψάχναμε διαρκώς και στη Αμερική για άλλες θεραπείες».

Η συνάντησή της με τον κατηγορούμενο έγινε σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα, όπου ζήτησε να δει τον «γιατρό κύριο Κόντο» και την παρέπεμψαν σε έναν «πολύ καλοντυμένο κύριο, με φυσιολογική παρουσία. Ποτέ δε φορούσε στολή γιατρού. Με καθοδηγεί στο ιατρείο του. Εκείνη την ώρα, έμπαινε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Μου λέει "αυτός ο κύριος υπήρξε πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας, είχε καρκίνο τελικού σταδίου και τον βλέπετε τώρα;" .. Η επόμενη συνάντηση έγινε τέλη Ιουνίου, ήθελε να γνωρίσει τον άνδρα μου και να δει και το παιδί. Είχα πειστεί πως υπάρχει ένα όπλο το οποίο μπορεί να προσφέρει πλήρη ίαση στο παιδί μου. Χαιρόμουν.. Το ότι μου σύστησε γιατρό δικηγόρος ήταν για μένα καθοριστικό».

Όταν το αγόρι υποτροπίασε, πριν ξεκινήσει τις «θεραπείες» του κατηγορούμενου, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η μάρτυρας, ο «Dr Kontos» τους καθησύχαζε πως δεν υπάρχει υποτροπή. «Δεν υπάρχει υποτροπή. Αυτά είναι πλασματικά. Ξεκινάμε θεραπεία, γιατί αλλιώς θα σας δώσουν παιδί παράλυτο, η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει τώρα».

Δύο μήνες μετά την έναρξη της «θεραπείας» με τα βότανα, όμως, είπε η μάρτυρας, το παιδί είχε χάσει 20 κιλά. «Ο γιος μου, μου έλεγε "πηγαίνω στο σχολείο μόνο για να μην σας βλέπω με μπουκαλάκια και σταγόνες". Μαράζωνε μέρα με τη μέρα. Το έβλεπα και του είπα του Κόντου πως θέλουμε να πάμε στην Αθήνα να φροντίσει να εισαχθεί ο ασθενής στο κέντρο Ελβετίας. Εκείνος μου απαντούσε "δεν συμβαίνει τίποτα, όλα καλά". Μου παρουσίαζε το παιδί μου ως κακομαθημένο. Κι εγώ πίστευα ό,τι μου έλεγε», ανέφερε κλαίγοντας. Ανέφερε επίσης πως ακόμη και όταν ο γιος της λίγο πριν πέσει σε κώμα έκανε εμετούς, ο κατηγορούμενος τους απέδιδε σε γαστρεντερίτιδα, λέγοντάς τους διαρκώς «μη φοβού».

Πηγή: skai.gr